Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
EKONOMİ

SATSO 31. Meslek Komitesi Eskişehir Ticaret Odası 19. Meslek Komitesi’ni Ağırladı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten Bilişim ve Telekomünikasyon sektör temsilcisi 31. Meslek Komitesi, Eskişehir Ticaret Odası bünyesindeki eşdeğer sektör temsilcisi 19. Meslek Komitesi’ni konuk etti.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
SATSO 31. Meslek Komitesi Eskişehir Ticaret Odası 19. Meslek Komitesi’ni Ağırladı
Paylaş:

Gerçekleşen istişare toplantısında telekomünikasyon ve bilişim sektöründe yaşanan ortak sorunlar ve çözümler için fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya SATSO 31. Meslek Komitesi Başkanı Enes Sevindik, Komite mensubu meclis üyeleri Behlül Bayrak, Necmettin Kırık ve Ahmet Şehit ev sahipliği yaparken Eskişehir Ticaret Odası 19. Meslek Komitesi Başkanı Serdar Günsever ve komite üyeleri konuk edildi.

Ortak Toplantıda konuşan Komite Başkanı Enes Sevindik, sektörel sorunların ulusalda çözümü için meslektaş komitelerin ortak çalışmasının önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Komite olarak Eskişehir’den kıymetli meslek ve sektör ortaklarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Kıymetli meslektaşlarımız ile çok verimli bir toplantıyı SATSO’muzda gerçekleştirdik. Şehirlerimiz birbirine yakın, sektörel sorunlarımız ve çözüm önerilerimiz de benzer. Sektörlerimiz için ulusal anlamda kıymetli adımlar atmak için de iş birliğinin önemini biliyoruz.

Cep Telefonunun Lüks Tüketimden Çıkarılması Gerekiyor

Toplantımızda özellikle artık özel tüketim değil tüketici için birinci dereceden ihtiyaç olan cep telefonlarında taksit sayılarının artırılması ve de lüks tüketimden çıkarılması gerektiği, sektörümüzde kayıt dışı çalışma ile mücadele edilmesi konusunda sağlam adımları atılması konusunda önemli fikir alışverişinde bulunduk.

Yazılım Sektörünün Daha Fazla Desteğe İhtiyacı Var

Toplantımızda yazılım sektörümüzü de odağımıza aldık. Ülkemizin oldukça iyi işler çıkardığı ve gelecek vadeden nitelikli insan kaynağı ve firmalara sahip olduğu yazılım sektörüne verilen desteklerin artırılması ve de karmaşıklıktan çıkarılıp sadeleşmesi gerekiyor. Bacasız bir fabrika olan sektör kâr oranı yüksekliği ve de kolay ihracat potansiyeli sayesinde ülkemiz için avantajlı sektörlerin başında geliyor. Bu konuda da iş birliği içinde sektörümüz için hareket edeceğiz.

İki komite olarak ortak aklı benimseyen bir duruşla hareket ederek ulusal anlamda temsil ettiğimiz sektörlerimize kıymetli katkılar sunmayı hedefliyoruz. Özellikle de temsil ettiğimiz tüm alt sektörler için nitelikli istihdamı artıracak önemli adımları atılmasını da değerli buluyoruz. Katkıları için ETO 19. Meslek Komitesi Başkanımız Serdar Günsever ve üyelerine teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');