EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-01-2024 18:25

SATSO Müteahhitlik Komitesi’nden Ziyaretler

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Müteahhitlik Faaliyetleri sektör grubu temsilcisi 34. Meslek Komitesi, bir dizi kurum/kuruluş ziyareti gerçekleştirerek üyelerinin sorun ve taleplerini iletti.

SATSO Müteahhitlik Komitesi’nden Ziyaretler

 

Komite Başkanı Ahmet Haldızoğlu, Başkan Yardımcısı Enes Zengin, Komite Üyeleri Hakan Arslan ve Coşar Tok ile meslek grubu temsilcileri Ali Çelik ve Kerem Gümrükçü; Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ), Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Türk Telekom Sakarya İl Müdürlüğü ve Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş (AGDAŞ) ziyaretleri gerçekleştirerek bina inşası sürecinde alt ve üst yapı çalışmaları, üyelerinin ve bina sahibi tüketicilerin yaşadığı sıkıntı ve talepleri iletirken süreçlerin işleyişine yönelik talep ve önerilerini dile getirdiler.

Ziyaretlerin ardından değerlendirmede bulunan SATSO 34. Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Haldızoğlu, “Komite üyelerimiz ile sektörümüzün projelerinde paydaşı olan kurum ve kuruluşlara ziyarette bulunduk. Üyelerimizin ve yapı sahibi tüketici vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları dile getirdik, sorunların çözümüne yönelik kendi tavsiyelerimizi aktarma şansı bulduk.

Müteahhitlik sektörümüz neredeyse 300 kalem sektörle iç içe bir sektördür. Yaşanan sıkıntılar zincirleme yüzlerce sektörü de etkiliyor. Kentsel dönüşümün bu kadar önemli olduğu günümüzde yeni yaşam alanları oluşturma sorumluluğumuz var. Üyelerimiz faaliyetlerinin sağlıklı şekilde ve hızlı ilerlemesini istiyor. Hızlı şekilde tamamlama hedefiyle başladığımız projelerimizde yaşanan her aksaklık ve gecikme ciddi sıkıntılara sebep oluyor. SEDAŞ ile elektrik yatırımları ve bağlantıları, SASKİ ile kanalizasyon altyapı yatırımlarını, Türk Telekom ile fiber altyapı ve binalar için port yatırımı, AGDAŞ ile de yeni doğalgaz altyapı yatırımlarını istişare ettik.

Kurum müdürlerimizle görüşmelerimiz oldukça verimli geçti. Sektörümüz için hayırlar getirmesini diliyorum. Kurum müdürlerimize ve temsilcilerine nazik misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz.

AdminAdmin