Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
EĞİTİM

SAÜ İletişimde Sektörle Masaya Oturdu

SAU İletişim Fakültesinin danışma kurulu toplantısında akademik kadro ile medya ve kamu kurumlarının temsilcileri bir araya geldi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
SAÜ İletişimde Sektörle Masaya Oturdu
Paylaş:


Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısında akademisyenler ile sektör temsilcileri buluştu. Toplantıda, iletişim alanındaki dönüşüm ile öğrencilerin mesleğe hazırlanma süreçleri istihdam odaklı yaklaşımlar çerçevesinde ele alındı.

Dekan Vekili Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nun üniversite ve fakülte faaliyetlerini bilgilendirmesinin ardından söz alan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay, Sakarya Üniversitesi mezunu olarak toplantıya katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Basın İlan Kurumu olarak  sektörün önemli bir paydaşı olduklarını, iletişim fakültelerinin sektörle birlikte hareket etmesi, yapay zekanın kullanımı, içerik üretim modelleri, yeni nesil ekipmanlar, kriz iletişimi ve dezenformasyonun iletişim alanındaki önemine vurgu yapan Çay, iletişim fakültesi öğrencilerinin staj süreçlerine kurum olarak destek vereceklerini ifade etti.

Sektörün nabzı müfredata yansıyacak

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özer Köseoğlu başkanlığında düzenlenen toplantıya; Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Nesrin Akıncı Çötok, Doç. Dr. Mustafa Öztunç, bölüm başkanları ve sektörün önemli temsilcileri katıldı. Toplantının ana gündem maddesini, müfredatın güncel sektörel ihtiyaçlara göre revize edilmesi oluşturdu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdülkadir Çay, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Derneği Başkanı Müjdat Çetin, Basın İlan Kurumu Sakarya Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Enes Duran, İhlas Haber Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Refik Fidan’ın yanı sıra çok sayıda kamu ve özel sektör temsilcisinin katıldığı toplantıda mezunların "yeni nesil yetkinlikler"  ve teknik becerilerle donatılması gerektiği vurgulandı.

7+1 modelinde verimlilik artışı

Toplantıda, Sakarya Üniversitesinde uygulanan 7+1 eğitim modeli ve staj süreçleri detaylıca ele alındı. Yetkinlik odaklı eğitim, staj protokolleri, sektör temsilcilerinin derslere bizzat katılarak tecrübe paylaşımında bulunması için özel bir takvim oluşturulması gibi konular öne çıkan başlıklar oldu.

Ortak projeler ve kariyer planlama

Toplantıda, iş birliğinin sadece eğitimle sınırlı kalmaması, Ar-Ge ve prodüksiyon alanlarında da ortak kampanyalar yürütülmesi konusunda mutabık kalındı. Ayrıca fakülte bünyesinde düzenlenecek olan "Kariyer Günleri" ve "Portfolyo İnceleme Etkinlikleri" ile öğrencilerin henüz mezun olmadan sektörle bağ kurması için gerekli çalışmaların ve iş birliklerinin yapılması kararlaştırıldı.

Toplumsal sorumluluk ve etik

Toplantının dikkat çeken bir diğer noktası ise sosyal sorumluluk projeleri oldu. Şehir ve toplum yararına yürütülecek bilinçlendirme kampanyalarının yanı sıra, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan dezenformasyonla mücadele ve meslek etiği konularında akademik ve sektörel ortaklıkların kurulması kararlaştırıldı. Bu iş birliği ile, öğrencilerin teorik bilgilerini sektörün pratik beklentileriyle harmanlayarak, istihdam edilebilirlik oranlarını en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');