TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 06-09-2022 11:58

SAÜ Öğrencileri Teknofest’ten Ödülle Döndü

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İleri Mühendislik Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Öğrenci Topluluğu (İMARGE) bünyesinde faaliyet gösteren Kara Yonca Takımı Türkiye üçüncüsü oldu.

SAÜ Öğrencileri Teknofest’ten Ödülle Döndü

Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması Sabit Kanat kategorisinde uçuş görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirerek Türkiye üçüncüsü olan Kara Yonca Takımı, 20 bin TL’lik performans ödülüne layık görüldü.

Ödüllerini 30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde Samsun’da düzenlenen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde aldılar.

SAÜ Öğrencilerine ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal takdim etti. Türkiye üçüncüsü olan Kara Yonca Takımına para ödülünün yanı sıra Teknofest ve TÜBİTAK bronz madalyası da verildi.

Takım danışmanı SAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammed Kürşad Uçar, takım kaptanı Oğuzhan İşbilir ve ekip üyeleri Hikmet Coşkun, Hacer Ece Yılmaz, Caner Köse, Eren Batın Çolak ve Furkan Cömert ile beraber önümüzdeki yıl da aynı kategoride yerlilik çalışmalarına ağırlık vereceklerini ve daha yüksek bir derece hedeflediklerini belirtti.

Üç Ödül Birden

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçen Çetinel danışmanlığında kurulan ZEBOT-E1 Takımı Teknofest Sağlıkta Yapay Zeka Bilgisayarlı Görü ile Hastalık Tespiti Kategorisi Lise Seviyesinde Türkiye ikinciliği ödülü aldı. İkincilik ödülü Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından verildi. Takım ayrıca Teknofest Karadeniz Sunum Özel Ödülü’nü de kazanarak Samsun’dan iki ödülle birlikte döndü.

ZEBOT-E1 Takımı daha önce Ordu’da yapılan final etabında da ayrıca En İyi Sunum Ödülü’nü kazanmıştı. 2022 yılında düzenlenen Teknofest’i üç ödül ile tamamlamış olan ZEBOT-E1 Takımı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından Ankara’ya davet edildi.

Takım üyeleri, önümüzdeki dönemlerde de farklı alanlarda yapacakları projelerle ülkemize ve milli teknoloji hamlesine destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

AdminAdmin