EĞİTİM
Giriş Tarihi : 13-04-2023 17:49

Sektör Kampüste Programı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından tanıtılan ‘Sektör Kampüste Programı’na katılarak iş birliği protokolü imzaladı.

Sektör Kampüste Programı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Teknoloji Hamlesi’ne yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı‘nı tanıttı.  Bakan Varank, programın teknoloji ekosistemindeki gelişmeleri öğrencilerle buluşturacağını ve önümüzdeki dönemde yetişmiş insan kaynağı kapasitesini ciddi oranda artıracağını söyledi.

2023 bahar döneminde de 20 paydaş üniversite ve 20 paydaş şirket iş birliğinde yeni eğitimlerin başladığını belirten Bakan Varank, “Öğrencilerimiz sistem mühendisliğinden siber güvenliğe, blokzincirden kuantum hesaplamaya, Java’dan uygulamalı doğal dil işlemeye kadar 36 farklı başlıkta en güncel eğitimleri alıyorlar. Bin 500’ü aşkın öğrenci eğitimlerinin ardından staj imkânı da yakalayacak“ diye konuştu.

Program tanıtımının ardından, Sektör Kampüste Programına katkı veren 20 paydaş firma ile 20 paydaş üniversitenin temsilcileri iş birliği protokolünü imzaladı.

Sektör Kampüste Programı hakkında değerlendirmelerde bulunan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, programın akademik bilgi ile sanayinin gücünü birleştirerek şehrimize ve ülkemize bilimsel ve teknolojik faydalar sağlayacağını söyledi. Topluma fayda sağlamanın sanayi ve üretimden geçtiğine dikkat çeken Rektör Al, “Üniversitedeki akademik bilgi ile iş dünyasının üretim gücünü birleştirerek bilimsel, teknolojik, eğitsel ve ekonomik fayda sağlamayı amaç edinen Sektör Kampüste Programı, üniversitemizin vizyonu ile doğrudan örtüşüyor. Araştırma üniversitesi olma hedeflerimiz doğrultusunda böyle bir organizasyon içerinde bulunarak, program için önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Rektör Al, program paydaşı üniversite ve firmalarla ortak paydada buluşacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank başta olmak üzere programın hayata geçirilmesinde katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

AdminAdmin