SİYASET
Giriş Tarihi : 19-11-2022 15:06

Selçuk Kılıçaslan görevi bırakıyor

3. Olağan Kurultaya hazırlık çalışmalarının sürdüğü İYİ Parti'de, aralarında Sakarya, İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 16 ilin başkanı milletvekili adaylığına hazırlanıyor. Bu isimlerin adaylık için görevlerini bırakmaları gerekiyor.

Selçuk Kılıçaslan görevi bırakıyor

Bu kapsamda milletvekili adaylığını düşünen ve aralarında Sakarya, İstanbul, Ankara gibi büyük illerin il başkanlarının da bulunduğu 16 ismin aynı göreve talip olmayacağı öğrenildi.

Bu isimler arasında daha önce parti sözcülüğü görevinde bulunan ve ocaktaki il kongresinde başkanlığa aday olmayacak İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu da yer aldı.

İYİ Parti Manisa, Kahramanmaraş, Kayseri, Samsun, Antalya, Mersin, Erzurum, Burdur, Balıkesir, Sakarya ve Kocaeli il başkanlarının da kongre sürecinde aday olmayarak tavsiye kararına uyacağı öğrenildi.

BÜYÜK KURULTAY NE ZAMAN?

Kurultay çalışmalarına hız veren partide, aralık ayının ilk haftasında ilçe, 29 Ocak'a kadar da il kongrelerinin tamamlanması hedefleniyor.

Parti, 2023 seçim takvimine göre şubat ya da mart ayında ise 3. Olağan Büyük Kurultay'ı gerçekleştirmeyi planlıyor.

AdminAdmin