YEREL
Giriş Tarihi : 03-01-2024 16:57

Serdivan Çocuk Akademisi Dolu Dolu Bir Yılı Geride Bıraktı

Serdivan Belediyesi Çocuk Akademisi Geniş Kapsamlı Atölye ve Seminer Etkinlikleriyle 2023 Yılını Tamamladı.

Serdivan Çocuk Akademisi Dolu Dolu Bir Yılı Geride Bıraktı


 

Serdivan Çocuk Akademisi yetkililerinden 2023 yılı boyunca yapılan faaliyetlerle ilgili alınan bilgilere göre 32 hafta boyunca düzenlenen atölyeler ile 25 bin 200 çocuğa ulaşıldığı ifade edildi.

 

Çocuklara yönelik düzenlenen çeşitli atölye ve veli-aile seminerleriyle şehirde önemli bir ihtiyacı karşılayan Serdivan Çocuk Akademisi’nin, 2023 yılında bin 235 farklı atölye düzenlendiği belirtildi.

 

Veli-Aile Seminerleriyle Güçlü İletişim Hedeflendi

 

Ebru Sanatı, Kolaj, Dokuma, Drama, Zekâ Oyunları, Değerler Eğitimi, Neşeli Bilim, Karikatür, Seramik, Ebeveyn-Çocuk Atölyesi ve Karakalem gibi birbirinden farklı disiplinlerde düzenlenen bin 235 atölye etkinliğinin, çocukların sanatsal, kültürel ve akademik gelişimine katkı sağlamasının yanında, 156 saatlik ebeveyn-çocuk atölyelerine de 3 bin 250 ebeveynin katıldığı dile getirildi.

 

Yıl boyunca 25 bin 200 öğrencinin eğitim aldığı Serdivan Çocuk Akademisi'nde, Duygu Yönetimi, Sorumluluk Bilinci, Pandemi Sonrası Adaptasyon ve Günlük Yaşam Becerileri gibi konularda 60 saatlik veli-aile seminerleri düzenlenirken, seminerlerde ailelere, çocuklarının gelişimini destekleyen pratik bilgiler sunulduğu bildirildi.

 

Akademinin gerçekleştirdiği seminer konuları arasında Çocuklarda Obezite, Okul Kaygısı ve Uyum Süreci, Akran Zorbalığı, Güvenli Ekran Kullanımı gibi güncel ve önemli konular bulunurken, seminerler uzman konuşmacılar eşliğinde interaktif bir ortamda gerçekleştirildiği dile getirildi.

Serdivan Çocuk Akademisi’nin, çocukların bireysel potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmayı ve ailelere bilinçli bir ebeveynlik deneyimi sunmayı hedefleyerek başarı dolu bir yılı geride bıraktığını belirten yetkililer, 2024 yılında da bu amaç doğrultusunda programlar gerçekleştireceklerini ifade etti.

 

Uzman Kadro İle Her Hafta Yenilenen İçerik

 

Alanında uzman kadrosu ile çocukların duygusal, bilişsel ve sosyal gelişim süreçlerine katkıda bulunmayı hedefleyen ve Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi bünyesinde çalışmalarını devam ettiren Serdivan Çocuk Akademisi’nde her hafta yeni içerik ve atölyeler hazırlandığı belirtildi.

 

Geleneksel hale gelen Ramazan Okulu ve Çocuk Bahçesi atölyeleri ile yaz döneminde çocukların kaliteli vakit geçirmelerine yardımcı olan Akademi, 3 Ocak 2024 günü itibariyle yeni yıl atölyelerinin de startını verdiğini duyurdu.

 

Serdivan Belediyesi Çocuk Akademisi atölyelerine kayıtların fikirvesanat.org adresinden ücretsiz olarak yapılabileceği belirtildi.Formun Üstü

AdminAdmin