GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-09-2023 18:26   Güncelleme : 15-09-2023 13:53

SESOB Başkanı Hasan Alişan haddini aştı Acaba Kim Hadsiz !

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Sakarya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Tek ümidimiz sizsiniz, sizi bekliyoruz sayın genel başkanım” diyen SESOB Başkanı Hasan Alişan bugün, Başkan Ekrem Yüce için, “Herkes haddini bilecek” dedi. İzmir’deki BESAŞ davasından yargılandığı tarihte İstanbul Gezi Parkı Olayları avukatını tutan Alişan’ın bu sözleri söylerken Başkan Alemdar’ın salonu terk etmemesi ise AK Parti’de büyük tepkiye neden oldu.

SESOB Başkanı Hasan Alişan haddini aştı Acaba Kim Hadsiz !

Hüseyin Cumalı’nın haberi

ACABA KİM HADDİNİ AŞTI!

Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) tarafından her yıl düzenlenen başkanlar toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantı da konuşan SESOB Başkanı Hasan Alişan kelimenin tam anlamıyla muhalefet diliyle Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi eleştirdi. Konuşmasında haddini aşan Alişan, “Herkes haddini bilecek, biz Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'den randevu talep ettik, ancak talep kabul görmedi. Toplantı için davetiye gönderdik, gelmedi. Burada en ücra köşeden esnaf odası başkanı var ama Büyükşehir Belediye Başkanı yok, gel dinle talepleri gör ama yok. Gelmeyen herkes işine baksın'' dedi.

hasan alişan 2223 (7)

BAŞKAN  ALEMDAR TEPKİ VERMEDİ

SESOB Başkanı Hasan Alişan bu sözlerle de sınırlı kalmadı. Kendini can kulağıyla dinleyen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı konuşmasını yapmak için kürsüye çağırırken “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı kürsüye davet ediyorum” dedi. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce için “herkes haddini bilecek” diyen SESOB Başkanı Hasan Alişan haddini daha da aştı ve “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı kürsüye davet ediyorum” sözleri için “Allah söyletti” dedi. Herkesin şaşkınlıkla izlediği o anlarda ise Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, haddini aşan Hasan Alişan’a ne tepki gösterdi ne de salonu terk etti.

hasan alişan 2223 (3)

KILIÇDAROĞLU GÜZELLEMESİ

SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın bu eleştirilerine AK Parti tabanından büyük tepki geldi. Halkın oyuyla seçilen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye kimsenin “had” bildirme gibi bir hadsizliği olamayacağını belirten AK Partililer Hasan Alişan’ın, “Gelmeyen herkes işine baksın” sözlerine de tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce muhalefetin rüzgarına kapılan ve Sakarya’ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Tek ümidimiz sizsiniz, sizi bekliyoruz sayın genel başkanım” diyen Hasan Alişan’ı unutmadıklarını dile getiren AK Parti tabanı, yine İzmir’deki “görevi kötüye kullanma”, “Yolsuzluk” ile ilgili açılan BESAŞ davasında yargılanan Hasan Alişan’ın avukat olarak İstanbul Gezi Parkı Olayları avukatını tuttuğunu anımsattı.

hasan alişan 2223 (6)

BAŞKAN ALEMDAR’A BÜYÜK TEPKİ

 

Alişan’ın Sakarya’da 33 yıldır SESOB Başkanlığı, SESOB Mesleki Sınav Merkezi ile ilgili kurulan aile şirketini anımsatan AK Partililer, “Hepsini geçtik. Diyelim ki Alişan AK Parti’ye muhalif bir başkandır. Ama bugün kürsüde partimizin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye yönelik kabul edilemez sözleri ve restlerini sarf ederken partimizin Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar bunları dinliyor. Bir tepki göstermiyor. Anında salonu terk etmesi gerekirken terk etmiyor. Üstüne üstlük Hasan Alişan kendisini “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı kürsüye davet ediyorum” sözlerine rağmen kürsüye çıkıyor. Böyle bir ayıp olabilir mi! Bizim Büyükşehir Belediye başkanımıza Alişan “Haddini bil”, “Gelmeyen herkes işine baksın'' diyor. Ama partimizin il başkanlığını da yapan belediye başkanımız sesini çıkartmıyor. Bu AK Parti desturuna çok ama çok ayıp, bu siyasi anlamda da etik değil ” diye konuştu.

hasan alişan 2223 (12)

İŞTE GERÇEK

Yaklaşan yerel seçim öncesinde Başkan Ekrem Yüce ile esnafı karşı karşıya getirmek için bugün kürsüden “Had” bildirmeye kalkan SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın bugün yapılan başkanlar toplantısına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi adeta “gelme” der gibi davet ettiği ortaya çıktı. SESOB Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın davetiyesini dün SESOB’a bağlı bir şoförün saat 17.00’de Büyükşehir Belediyesi güvenliğine bırakıldığı ortaya çıktı. Davetiyenin Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce veya özel kalem müdürüne ulaştırılmadığı da anlaşılırken, Başkan Alişan’ın cep telefonuyla Başkan Yüce’yi arayıp davet etmediği de öğrenildi.

VALİ KARADENİZ KATILMADI

Siyasi hedef uğruna Başkan Ekrem Yüce’ye kürsüden ‘had’ bildirmeye kalkan, salonda birilerini güzelleyen, Başkan Ekrem Yüce ile esnafın arasını seçim öncesinde bozmaya kalkan, CHP liderini kucaklayan SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın bugün bir otelde yaptığı başkanlar toplantısına Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de katılmadı. SESOB Oda Başkanları ile basına gönderilen davetiyelerde özellikle “Başkanlar Kurulu toplantısına Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz” katılacak vurgusu yapan Başkan Alişan, toplantıya katılmayan Vali Karadeniz için “Gık” diyemedi. Kürsüde Ekrem Yüce’ye ateş püsküren Hasan Alişan, toplantıya katılmayan Vali Karadeniz için “gık” diyememesi ise toplantıyı izleyenler tarafından “İşin rengi belli oldu. Hasan Alişan resmen kürsüden muhalefet yapıyor. Resmen AK Parti üzerine oynuyor” yorumuna neden oldu.

hasan alişan 2223 (5)

 

İŞTE SESOB’UN O DAVETİYESİ

 

14 EYLÜL PERŞEMBE SAAT 10:30 Başkanlar Kurulu Toplantısı Hk.

 

Sayın Basın mensupları,

14 Eylül Perşembe günü saat 10:30 da Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin her yıl düzenlemiş olduğu Başkanları Kurulu toplantısı SEN Otelde gerçekleştirilecektir.

 

Başkanlar Kurulu toplantısına Sakarya Valisi Yaşar KARADENİZ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan YAVUZ, Sakarya Milletvekilleri, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem YÜCE, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu IŞIKSU, Erenler Belediye Başkanı Rahmi ŞENGÜL, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf ALEMDAR, Arifiye Belediye Başkanı İsmail KARAKULLUKÇU, Akyazı Belediye Başkanı Bilal SOYKAN, Ticaret İl Müdürü Emre ATMACA, Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Başkanları ve teşkilatımıza bağlı 61 meslek odası başkanlarımız davet edilmiştir. Siz değerli basın mensupları da davetlidir.

İyi çalışmalar dilerim.

hasan alişan 2223 (11)

hasan alişan 2223 (15)

hasan alişan 2223 (4)

 

 

AdminAdmin