KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 13-05-2023 13:31

SGSL Öğrencilerinin Ankara Gezisi

Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri geçtiğimiz hafta sonu Ankara’ya iki günlük eğitim gezisi gerçekleştirdiler.

SGSL Öğrencilerinin Ankara Gezisi


 

Üniversite eğitimi için hazırlık yapan SGSL Müzik Bölümü öğrencileri öğretmenlerinin rehberliğinde yapılan gezinin ilk gününde alanlarıyla ilgili Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği bölümlerini ziyaret ettiler.

 

Okumayı hedefledikleri üniversiteleri heyecanla gezen ve bölümleriyle ilgili bilgiler alan öğrenciler Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserini dinlediler, Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilenen Bale gösterisine katıldılar.

 

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Ankara’ya düzenledikleri eğitim gezisinin ikinci gününde Anıtkabir’i ziyaret ettiler. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı, sevgi ve minnettarlıklarını ileten SGSL öğrencileri ve öğretmenleri Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktılar, saygı duruşunda bulunup anı defterini imzaladılar.

 

Müdür Yardımcısı Gökhan Kılıç’ın kafile başkanlığında, Müzik Bölümü Öğretmenleri Canan Özmen, Erdem Büyükkaya, Hande İlkak, Seda Eren, Sibel Yüksel Bozkurt ve Nezih Altan’ın katıldığı Ankara gezisini değerlendiren Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri alanlarıyla ilgili üniversite tanıtım gezisinin çok faydalı olduğunu belirterek, memnun kaldıkları gezi nedeniyle okul müdürü Mustafa Gönan’a ve öğretmenlerine çok teşekkür ettiler.

 

AdminAdmin