EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-07-2023 13:54

Sportif Yetenek Taramasında Büyük Başarı

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programının amacı; sağlıklı ve hareketli yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünü geliştirmek, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlıyor.

Sportif Yetenek Taramasında Büyük Başarı


Bu amaçla Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sakarya İli olarak 13 Mart- 16 Haziran tarihleri arasında İlimizde öğrenim gören 3.sınıf öğrencilerinden yaklaşık 10.000 tanesinin yetenek tarama testlerine ulaşmasını sağlayarak geçtiğimiz yıla oranla  %100 artış sağladı. Aynı zamanda daha önceki yıllarda spora yatkın bulunarak, 16 ilçe de  spor modül eğitime devam eden 1155 öğrenciden yaklaşık 600 tanesinin kapsamlı testlerini gerçekleştirerek geçtiğimiz yıla oranla %700 artış ile önemli bir başarı elde etti.

Bundan sonraki süreçte İlk kez genel testlere katılmış olan 3.sınıflar temmuz ayı içerisinde modül eğitimlerine yönlendirirken, kapsamlı teste katılmış olan 4.5.6. sınıf öğrenciler ise E-Devlette yer alacak sportif karnelerine göre spor branşlarımıza yönlendirilmiş olacak.

16 İlçede modül eğitimlerinde 64 antrenör süreci desteklerken, 3 ay süren tarama testlerinde ise 45 antrenör ve 10 beden eğitimi öğretmeni görev aldı.

 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç “Bu yıl son 6 yılın en başarılı grafiğinin ortaya çıkmasına emek harcayan ve ter döken tüm personelimize,  il öğretmenlerimize, veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Tüm çocuklarımıza sporla dolu başarılı bir yaşam diliyorum.  Ayrıca katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum” dedi.

AdminAdmin