EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-04-2023 14:34

SUBÜ’de final sınavları online yapılacak

Final sınavlarının usulü gündemiyle toplanan SUBÜ Senatosu, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı final sınavlarının ‘şeffaflık ve denetlenebilirlik’ ilkesi esas alınarak online (çevrimiçi) yapılmasını kararlaştırdı. Senato ayrıca online final sınavları için ek güvenlik tedbirleri aldı.

SUBÜ’de final sınavları online yapılacak

 

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Senatosu, 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı final sınavlarının ‘şeffaflık ve denetlenebilirlik’ ilkeleri esas alınarak online (çevrimiçi) yapılması yönünde karar aldı. Senatoda ayrıca online yapılacak final sınavlarında güvenliğin arttırılması için bazı esaslar da belirlendi. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kararıyla üniversitelerde Bahar Yarıyılının başlangıcı ertelenmiş, eğitimlerin ve vize sınavlarının alınacak ikinci bir karara kadar online yapılacağı açıklanmıştı. Daha sonra alınan kararla ise 3 Nisan’dan itibaren hibrit eğitime geçilmiş, final sınavlarının yapılış usulüne ilişkin karar üniversitelere bırakılmıştı.

 

Sınavların güvenliği artırıldı

Final sınavlarının güvenliğini artırmak için alınan kararlar arasında test usulü ile yapılacak sınavların en az 20 soruyla yapılması, sınav sorularının en az iki katı kadar sorunun soru havuzunda bulunması ve bunların her bir öğrenci için rastgele atanması, soruların ve şıkların yerlerinin rastgele karıştırılması, sorularda geriye dönüşün yapılmaması ve klasik sınavlarda ise sınav güvenliğine uygun soruların sorulması gibi önlemler yer alıyor. Bunların yanı sıra öğrencilerin sınav esnasında tam ekrandan çıkması, yeni sekme açması, ekran görüntüsü alması ve başka cihazda ikinci bir oturum açması engellenecek. Öğrencilerin kameraları sınav boyunca açık olacak. Mesleki uygulamalar ve bitirme sınavları ise jüri eşliğinde online olarak yapılacak. Bilgisayar ya da başka teknik imkânı olmayan öğrencilere bu imkânlar üniversite tarafından sağlanacak. Mazeret sınavlarına ise gerekli belgeler sunulmak kaydıyla girilebilecek.

AdminAdmin