Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
EĞİTİM

SUBÜ’nün akredite programları belgelerini teslim aldı

SUBÜ’nün MEDEK tarafından akredite edilen 13 meslek yüksekokulu programına akreditasyon belgeleri takdim edildi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
SUBÜ’nün akredite programları belgelerini teslim aldı
Paylaş:

 

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından akredite edilen 13 programı, akreditasyon belgelerini aldı. Senato Toplantı Salonu’nda belgelerin takdim edildiği programa MEDEK Yönetim Kurulu Üyesi Tansel Cavit Kulak, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, akreditasyon alan meslek yüksekokullarının müdürleri ve ilgili program başkanları katıldı. Belgeler MEDEK Üyesi Tansel Cavit Kulak tarafından program başkanlarına takdim edildi. MEDEK’in 2025 yılı değerlendirme döneminde SUBÜ’nün 11 programı 4 yıllık tam akreditasyon, 2 programı ise 2 yıllık koşullu akreditasyon almıştı.

 

Üst düzey eğitim kalitesi

Kalite yolculuklarına kararlı ve başarılı bir şekilde devam ettiklerini belirten SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, “Henüz genç bir üniversite olmamıza rağmen kalite süreçlerine verdiğimiz önem, bu anlamda hızlı bir şekilde tecrübe kazanmamıza ve kültürün birimlerimiz düzeyinde de kazanılmasına katkı sağladı. Bununla birlikte şu anda lisans düzeyinde akreditasyona başvurma şartlarını sağlayan tüm bölümlerimiz akredite olmuş durumda. Meslek yüksekokullarımız için ilk olarak geçtiğimiz yıl akreditasyon süreçlerini başlatmıştık. Bu yıl da 13 programımız MEDEK tarafından akredite edildi. Sürekli daha iyiye doğru bir yolculuk olan kalite süreçlerine verdiğimiz önemin +1 Uygulamalı Eğitim Modelimiz ile bütünleşmesi eğitim kalitemizi üst seviyelere taşıyor. Böylelikle iş dünyasına hazır nitelikli mezunlar yetiştirebiliyoruz. Akteditasyon süreçlerine emek veren tüm hocalarımıza ve müdürlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. MEDEK Yönetim Kurulu Üyesi Tansel Cavit Kulak ise alınan akreditasyonun kıymetine yönelik bir değerlendirmede bulunarak, mesleki eğitimin kalite ve akreditasyonuna yönelik olarak yapılmış çalışmaların taçlandırılması bakımından alınabilecek en kıymetli belgelerden biri olduğunu vurguladı.

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');