SPOR
Giriş Tarihi : 03-01-2024 16:13

Süper Amatör'de ilk yarı değerlendirmesi

Sakarya Süper Amatör Lig’de ilk devre geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarla tamamlandı. İki grup halinde oynanan maçların ardından 12 hafta sonunda ilk devre tamamlanırken ligde ikinci devre ara verilmeden bu hafta sonu devam edecek.

Süper Amatör'de ilk yarı değerlendirmesi

HESAP KİTAP ZAMANI

İlk dört sırayı alan takımların play-off’a kalacağı ve son dört sırada yer alan takımların küme düşeceği ligde Hendek Dereköyspor ve Kızılcıkspor lig başlamadan ligden çekilirken Akova Barışspor lig devam ederken çekilen üçüncü takım oldu. Böylelikle lige veda edecek toplam 8 takımın 3’ü şimdiden netlik kazanmış oldu. Tek devreli oynanacak olan Süper Play-off’da ilk sırayı alan takım doğrudan BAL’a yükselirken ikinci olan takım BAL’dan gelecek Sakarya ekibi ile baraj maçı oynayacak.

 

AKYAZI DAMGASI

İlk iki haftayı zirvede tamamlayan As Akyazıspor sonrasında 5 hafta uzak kaldığı liderlik koltuğunu 7.haftada yeniden devir alarak ilk devreyi zirvede tamamladı. Sarı Siyahlı ekip 6 ve 13 haftasında yakaladığı 8 maçlık seri ile grubun en uzun galibiyet serisini yakalarken Karasu Aziziyespor attığı 40 golle grubun en çok gol atan takımı oldu. Grubun en az gol yiyen ekipleri ise 9’ar golle Kazımpaşa Birlikspor ve As Akyazıspor oldu.

Grubun en farklı galibiyetini ligin 6.haftasında Karasu Aziziyespor Akova Barışspor karşısında aldı 11-0

 

PAMUKOVA FIRTINASI

Süper Amatör Lig B Grubu’nda İzlog Pamukovaspor 34 puan ile ilk devreyi zirvede tamamlayan ekip oldu. Ligde ilk 9 hafta aralıksız galip gelen Pamukovaspor ligin en uzun galibiyet serisine imza atarken 12 maçta sadece 1 beraberlik alarak devreyi namağlup tamamlayarak yine ligin tek namağlup takımı ünvanını aldı.

B Grubu’nun en çok gol atan takımı Yeşilyurt Beldespor olurken en az gol yiyen takım ise 4 golle İzlog Pamukovaspor oldu. Grubun en farklı galibiyetini ligin 8.haftasında Kocaalispor, Hacıkışlaspor karşısında aldı 10-0

AdminAdmin