YEREL
Giriş Tarihi : 22-12-2023 14:16

SYKD’den “Mehmet Akif 150 Yaşında” Paneli

Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin kültür etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy doğumunun 150. yılı münasebetiyle düzenlenen panelde rahmet ve saygıyla anıldı.

SYKD’den “Mehmet Akif 150 Yaşında” Paneli


 

Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesinin katkılarıyla düzenlenen Sakarya Yerel Kültür Derneği Genel Sekreteri Hidayet Yiğit’in yönetmenliğini yaptığı panelde Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Araştırmacı-Yazar ve Seyyah Prof. Dr. Hasan Sağlam ile SAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Özdemir İstiklal Şairimizin hayatı ve bilinmeyen yönleriyle ilgili sunum yaptılar.

 

Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı, iş insanları, akademisyenler, eğitimciler, SYKD kurucuları ve yöneticilerinin katıldığı “Mehmet Akif 150 Yaşında” paneli büyük ilgi gördü.

 

Sakarya Yerel Kültür Derneği Otağı’nda gerçekleşen panelde Kurtuluş Savaşımızın en büyük kahramanlarından İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, kişiliği, vatan ve millet sevgisi, Millî Mücadeleye şair, hatip, seyyah ve gazeteci olarak katkıları anlatıldı. Soru-cevap bölümleriyle tamamlanan panelde Milli Şairimiz rahmet ve minnet duygularıyla anıldı.

 

Panelin sonunda Milli Şairimizi en güzel ifadelerle bir kez daha anmanın mutluluğunu yaşayan davetliler Sakarya Üniversitesinin kıymetli hocaları Prof. Dr. Hasan Sağlam’a, Dr. Mehmet Özdemir’e, paneli düzenleyen Sakarya Yerel Kültür Derneğine ve katkıları nedeniyle TYB Sakarya Şubesine teşekkür ettiler.

 

 

AdminAdmin