EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-07-2023 14:16

TÖMER Öğrencileri Mezun Oldu

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) bünyesinde Türkçe öğrenimini tamamlayan uluslararası öğrenciler için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. 

TÖMER Öğrencileri Mezun Oldu

SAÜ TÖMER 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Türkçe eğitimini tamamlayarak yeterlilik belgesi almaya hak kazanan TÖMER öğrencileri, keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. Törene, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, TÖMER Müdürü Sinem Yıldırımalp, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

SAÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Sinem Yıldırımalp törenin açılışında yaptığı konuşmada, “TÖMER olarak uluslararası öğrencilerimizin Türkçe eğitimlerini tamamlayarak mezun olma hakkını elde etmelerinin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte eğitim-öğretim faaliyetlerimizin kalitesinin yükselmesinde önemli roller üstlenen akademisyenlerimize ve Türk Halk Oyunları bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Gülbeyaz ve ile Arş. Gör. Semih Özbilgili’ye teşekkür ediyorum” dedi.

TÖMER’in sadece dilimizi, kültürümüzü öğretmeye yönelik çalışmalar yapmakla kalmadığını aynı zamanda bir araştırma merkezi bilinciyle akademik, bilimsel faaliyetler konusunda da çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Prof. Dr. Yıldırımalp, “Hocalarımız yıl içinde yapılmış tüm çalışmalarımızı kapsayan bir video hazırladılar bu kapsamda etkinliklerimizin hepsini sıralayarak zamanınızı almayacağım. Ancak bir iki faaliyetimize değinmek isterim. Bu yıl bilimsel bir dergi olan Sakarya dil dergimiz ve gazete TÖMER adıyla öğrencilerimizin okuma-yazma becerilerini geliştirmeye yönelik yayınımızı kurduk. Halihazırda hocalarımızca yürütülen Dil ağacı projesinin yanı sıra ‘afetlerde dil bariyerini’ konu alan K2 projemiz de değerlendirme sürecindedir” diye konuştu.

Prof. Dr. Yıldırımalp mezun öğrencilere hitaben şu sözleri söyledi:  “Güzel Türkçemizi öğrenmek için göstermiş olduğunuz çabaları yakından izledik. Gayretleriniz için hepinizi tebrik ediyorum. Öğrenmiş olduğunuz Türkçenin, sadece eğitim öğretim yaşantınızda değil, hayatınızın tamamında sizlere yeni kapılar açacağına inanıyorum. Türkçe öğrenmek amacıyla bir araya gelen farklı ülke vatandaşı öğrencilerimiz, birlikte geçirdikleri zaman içerisinde güçlü kardeşlik köprüleri de kurdular. Bu süreçte ekilen bu tohumların ilerleyen dönemde dünyamızın ihtiyacı olan barışa ve işbirliğine önemli katkıları olacağına yürekten inanıyorum. Bir dili öğrenmek, aynı zamanda o dile ait kültürü de öğrenmek demektir. Türkçe eğitimi ile birlikte ülkemizin kültürünü, değerlerini ve gelenek göreneklerini de yakından tanıma ve öğrenme imkânı bulan sizlerin, ülkelerinizde kültürümüzün birer elçisi olacağınıza inanıyorum. Bundan sonraki hayatınıza başarılar diliyorum”

Törende, uluslararası öğrencilerin sergilediği Türk halk oyunları ve sıra gecesi performansları izleyicilerden tam not aldı.

AdminAdmin