SPOR
Giriş Tarihi : 28-12-2023 14:33

Toprak Razgatlıoğlu'nun 2024'te yeni takımıyla şampiyon olacağına inancı tam

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Toprak Razgatlıoğlu'nun Dünya Superbike Şampiyonası'nda gelecek yıl yeni takımıyla şampiyon olacağına inandığını söyledi.

Toprak Razgatlıoğlu'nun 2024'te yeni takımıyla şampiyon olacağına inancı tam

Uçar, AA Spor Sohbetleri'ne konuk olarak, 2023 yılını değerlendirdi.


Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nun bu sezonki performansına ilişkin Uçar, "Toprak'ın dünya şampiyonasında ikinci olması aslında büyük bir başarı. Branşımızda 20'ye yakın yarış var, bu yarışların her birinde dereceye girmeniz gerekiyor. Dolayısıyla dünya ikinciliği, bizim branşımızı diğer spor branşlarıyla kıyasladığınızda çok büyük bir başarı çünkü mekanik bir spor, sizin etkinizin dışında sonuca etki eden onlarca daha farklı unsurlar var ve Toprak, bütün bunlarla mücadele ederek dünya ikincisi oldu." diye konuştu.


Toprak'ın 2023'te yarıştığı motosiklete yönelik de Uçar, "Motosikletinin ona kattığı bir performans gerçeği var ki Toprak Razgatlıoğlu'nun bu sene sürdüğü motosiklet düz yolda giderken gazın tamamı açıldığında bile rakiplerini geçemeyen bir motosikletti." dedi.


Toprak'ın yeni sezonda yarışacağı BMW takımı için de Uçar, "Gelecek sene Toprak Razgatlıoğlu'nun kendisine daha özenle motosiklet hazırlayan bir markayla çalışıyor olması, dünya şampiyonluğunu bize getirecektir." şeklinde konuştu.


2021 Dünya Superbike Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu ile 4 yaşından beri beraber olduklarını dile getiren Uçar, şöyle devam etti:
"Federasyonun henüz lisanslı sporcusu değilken dahi rahmetli babasıyla yarışlara gelen, yarışlara şenlik katan bir sporcudan bahsediyoruz. Dolayısıyla bizim Toprak'ı görmek istediğimiz tek ve yegane nokta dünya şampiyonluğudur. Ama bu bir mekanik spor, Toprak'a yeni gittiği markanın ne kadar destek vereceği, ne kadar yatırım yapacağı Toprak'ın vermiş olduğu geri bildirimleri ne kadar motosiklete ve fabrika ayarlarına yansıtacağıyla ilgili bir husus, yoksa pilotaj olarak biz şu konuda çok iddialıyız, dünyada motosiklet pilotajı itibarıyla Toprak Razgatlıoğlu'ndan daha kabiliyetli bir sporcu yetişmedi."
Toprak'ın okul yıllarından itibaren iyi yetişmesi için federasyon olarak her türlü desteği sağladıklarını belirten Uçar, "İnşallah bu yeni marka üzerinde yarıştığı spor aletine yani motosiklete, Toprak'ın performansını geride bırakmayacak yatırımlar yapacaktır." dedi.

 

AdminAdmin