EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-08-2023 11:46

TÜBİTAK Projelerine Başvuran Akademisyenlere Motivasyon Kahvaltısı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, TÜBİTAK projelerine teşvik amacıyla akademisyenler için kahvaltı programı düzenledi.

TÜBİTAK Projelerine Başvuran Akademisyenlere Motivasyon Kahvaltısı

 

Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Hamza AL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah DOĞAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU ve çok sayıda akademisyen katıldı.

TÜBİTAK, üniversitelere ve araştırmacılara proje destekleri sağlayarak bilimsel ve teknolojik ilerlemeyi teşvik etmektedir. Bu desteğin amacı, üniversite ve araştırma laboratuvarlarının Ar- Ge kapasitesini güçlendirmek, inovasyonu desteklemek ve yeni bilgi ile teknolojilerin geliştirilmesine olanak tanımaktır. Bu sayede Ülkemizin rekabet gücünün artırılması, yeni buluşlar ve yenilikçi çözümlerin ortaya çıkması mümkün olacaktır.

SAÜ’nün araştırma üniversitesi olma hedefleri doğrultusunda araştırma kapasitesinin geliştirilmesine önemli bir katkı sunan TÜBİTAK vb. dış kaynaklı bilimsel araştırma projelerinin sayısının ve bu projelerle elde edilecek fon miktarının artması büyük önem arz etmektedir.

Hedefimizin her zaman daha iyi olana ulaşmak olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hamza AL konuşmasında “Tüm birimlerimizle birlikte, hedeflerimize ulaşmak adına mesafe kat ediyoruz. Farklı üniversitelerden, üniversitemize akademik bilgi ve tecrübe paylaşımı adına araştırmacıları davet ediyoruz, bizim üniversitemizden de benzer şekilde başka üniversitelere akademisyenlerimiz tecrübe paylaşımları yapıyor. Bu yönüyle disiplinlerarası etkileşimi artırmayı ve kolay hale getirmeyi amaçlıyoruz ve inanıyoruz ki bu çabalarımızla birlikte SAÜ mevcut konumundan çok daha iyi yerlere gelecektir. Biz SAÜ’de bu potansiyeli görüyoruz ve gerçekleşmesini temenni ediyoruz. Proje yapan, üretim amaçlayan ve çaba gösteren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

AdminAdmin