YAŞAM
Giriş Tarihi : 22-03-2024 20:08

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Serdivan’da Kutlandı.

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Serdivan İlçe Programı Mehmet Demir İlkokulunda gerçekleştirildi.

Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Serdivan’da Kutlandı.


 

21 Mart 2024 Perşembe günü okul bahçesinde düzenlenen programa; Serdivan Kaymakamı Ali Candan, Serdivan Belediyesi Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Mehmet Demir İlkokulu Müdürü Süfyan Bilgiç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Renkli görüntülerin yaşandığı programda sırasıyla; Şiirler okundu. 16 Türk Devletinin kurucularıyla tanıtımı yapıldı. ‘Güzel Yurdum Türkiye’ şarkısı söylendi ve folklor gösterisi gerçekleştirildi. Yumurta Tokuşturma geleneği üzerine bilgi verilip yumurta tokuşturma gösterisi yapıldı. Kafkas halk oyunları gösterisinin ardından judo spor gösterisi ve anasınıfları tarafından ‘Edellezi’ gösterisi sunuldu.

 

Davetlilerin büyük beğenisini kazanan programın devamında Serdivan Kaymakamı Ali Candan ve davetlilerin de katılımıyla ‘Ateş Üzerinden Atlama’ ve 'Örste Çekiçle Demir Dövme’ gelenekleri uygulandı.

 

Baharın gelişi ve Nevruz Bayramının da kutlandığı Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Serdivan İlçe Programı Ok Atma etkinliği ve örnek Türk Çadırı ziyaretiyle sona erdi.

 

Serdivan Kaymakamı Ali Candan ve programa katılan davetliler 'Türk Dünyası ve Topluluklar Haftası' programını amacına uygun hazırlayıp çok başarılı bir şekilde gerçekleştiren Mehmet Demir İlkokulu idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ettiler.

AdminAdmin