EKONOMİ
Giriş Tarihi : 27-12-2023 16:41

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile TÜRK-İŞ Genel Merkezi'nde görüştü. Işıkhan, asgari ücret için "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız" dedi. TÜRK-İŞ Başkanı da toplantı sonrası mesajlar verdi.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında TÜRK-İŞ’i ziyaret etti.

 

Bakan Işıkhan’ı, TÜRK-İŞ Genel Merkezi girişinde, Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat karşıladı.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamına dair görüş alışverişinde bulundu. 

Bakan Işıkhan’a ziyarette, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş da eşlik etti.

IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantı çıkışında yaptığı açıklamada, "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız" dedi.

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY'DAN AÇIKLAMA

Toplantının ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise, ""Rakamı şimdi söyleyeceğiz. Uzlaşmazsak biz bu işe katılmıyoruz deriz. Burada 8 milyonu ilgilendiriyor, çoluk çocuk 30 milyon. Komisyon ne diyorsa onu yapıyoruz. Razı geleceğimiz bir rakam olursa varız deriz. Bu komisyon zaten adil bir komisyon değil. Ne demem gerekiyorsa noksansız söyledim, yine söylerim" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da asgari ücretle ilgili olarak bugün taraflarla görüşmesi bekleniyor. 

AdminAdmin