EKONOMİ
Giriş Tarihi : 15-03-2023 13:43

Türk-iş Ve Hak-iş Kamu Çerçeve Ortak Talep Metnini İletti

TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ Konfederasyonları 2023-2024 yılı için bağıtlanacak Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Ortak Talep Metnini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TUHİS’e iletti.

Türk-iş Ve Hak-iş Kamu Çerçeve Ortak Talep Metnini İletti

Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu üyesi sendika Genel Başkanları TÜRK-İŞ Genel Merkezinde bir araya geldi.

Bağıtlanacak toplu iş sözleşmeleri hakkında görüş ve taleplerini gözden geçiren heyet, HAK-İŞ konfederasyonu ile birlikte yaklaşık kamuda çalışan 700 bin işçinin 2023 ve 2024 yılı maaş zamları için ortak talep metnini oluşturdu.

Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni TÜRK-İŞ Konfederasyonu adına; Genel Mali Sekreter Ramazan AĞAR ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp ALEMDAR tarafından iletilirken, HAK-İŞ Konfederasyonu adına Genel Başkan Yardımcıları Yunus DEĞİRMENCİ ile Dr. Osman YILDIZ tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TUHİS’e iletildi.

2023-2024 yılı Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ortak teklifinin temel maddelerini içeren ve üzerinde müzakerelerinin sürdürüldüğü teklif metni ekte yer almaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AdminAdmin