TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 26-10-2023 14:09   Güncelleme : 26-10-2023 14:15

Türkiye Yapay Zeka Zirvesi başladı

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi kurucusu Halil Aksu: "Çok veriyle donatılmış yapay zekanın kullanılabileceği alanlar çok fazla. Bu, büyük şirketlerin özellikle odaklandıkları alanlardan birisi"

Türkiye Yapay Zeka Zirvesi başladı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından düzenlenen, yapay zeka alanında en güncel teknolojilerin ve yeniliklerin ele alınacağı "Türkiye Yapay Zeka Zirvesi" başladı.

Zirve, küresel yapay zeka ekosistemine öncülük eden şirket liderlerini, yapay zeka uzmanlarını, startupları, yatırımcıları ve karar vericileri altıncı kez bir araya getirdi.

Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi kurucusu Halil Aksu'nun ev sahipliğindeki zirve, "Her Şey Bir Soru ile Başlar" temasıyla gerçekleştiriliyor.

Zirvenin ilk gününde katılımcılar, tüm dünyada dijital dönüşüme liderlik eden şirketlerin inovatif projeleri ile küresel başarı adımlarını ilk ağızdan dinleme fırsatı yakaladı. Zirvede özellikle son zamanların popüler konusu olan "üretken yapay zeka"nın sektörel uygulamaları ve en yeni yapay zeka teknolojileri tüm yönleriyle ele alındı.

Şirketlerin devasa düzeylere ulaşan yapay zeka yatırımlarının sürdürülebilir ekonomik büyümeye etkisi de yine zirvede derinlemesine incelendi.

Zirvede kurulan Yapay Zeka İnovasyon Sahnesi, yapay zeka startup ekosistemiyle ilgili detaylı bilgi sahibi olunmasına fırsat verdi.

Sahne, küresel başarılara imza atma potansiyeli taşıyan startuplarla yapay zeka tabanlı çözümleri sistemine kazandırarak, dijital dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan öncü şirketlerin işbirliklerinden doğacak yeni başarı hikayelerine de ev sahipliği yaptı.

- "Yapay zeka alanında sonsuz fırsatlar var"

Aksu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, çok veriyle donatılmış yapay zekanın kullanılabileceği alanların çok fazla olduğunu, bunun, büyük şirketlerin özellikle odaklandıkları alanlardan birisi durumunda bulunduğunu ifade etti.

Yapay zeka alanında sonsuz fırsatlar olduğunu dile getiren Aksu, "Gözle kulakla yaptığımızı, elle yaptıklarımızın çoğunu artık robotlar, kameralar, yapay zeka yapabilir durumda." dedi.

Zirvede, TRAI Üretken Yapay Zeka Raporu'nun yayınlandığı bilgisi verildi. Rapor, yapay zeka farkındalığıyla şirketlerin üretken yapay zekayı tanımasını, yenilikleri, güncel gelişmeleri, araştırma sonuçlarını, sunduğu fırsatları takip ederek stratejik öneme sahip kararlar almasını sağlıyor.

Rapor, TRAI'nin kapsayıcılığı ve çok disiplinli bir yaklaşımla üretken yapay zeka konusunu tüm yönleriyle ele alarak, girişimler, şirketler ve yatırımcılar için önemli bir yol haritası sunuyor.

Türkiye'de üretken yapay zeka teknolojisinin inovasyonu, verimliliği artırdığını ve çarpan etkisiyle rekabet avantajı sağladığını fark eden şirketler, bu dönüşüme öncülük ediyor.

Üretken yapay zeka, bilinçli farkındalık arttıkça Türkiye'deki şirketlerin stratejik gündemine daha fazla dahil oluyor ve bu alandaki yatırımların önemi artıyor.

Zirvenin ikinci ve üçüncü günleri herkesin katılımına açık, ücretsiz ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. İkinci gün yurt dışından küresel yapay zeka konuşmacılarının ekosistemdeki yenilik, farklı sektörlerden başarılı inovatif projeleri ve deneyim aktarımları çevrim içi etkinliklerle sağlanacak.

Zirvenin final günündeyse TRAI Akademi ve farklı kurumların akademileriyle yapay zeka eğitim programları katılımcılarla paylaşılacak.

AdminAdmin