SİYASET
Giriş Tarihi : 29-09-2023 19:09

Türkiye’de İki Çocuktan Biri Yoksulken Ücretsiz Öğün Uygulamasının Kaldırılması Kabul Edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, okul öncesi eğitimde geçtiğimiz yıl başlatılan bir öğün ücretsiz yemeğin kaldırılmasına tepki gösterdi. Geçtiğimiz yıl MEB tarafından başlatılan, 2022-23 yılı eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılı itibariyle okul öncesi öğrencileri için ücretsiz öğle yemeği uygulamasının bu sene yalnızca 11 il için devam edeceği bildirildi.

Türkiye’de İki Çocuktan Biri Yoksulken Ücretsiz Öğün Uygulamasının Kaldırılması Kabul Edilemez

 

Bugün Türkiye’de her iki çocuktan birinin yoksul olduğunu vurgulayan CHP’li Taşkent konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye’de yoksulluk her geçen gün derinleşirken ve her yaş grubu için en önemli sorun haline gelmişken ücretsiz bir öğün yemek uygulamasının kaldırılmasını kabul etmemiz mümkün değil. Eğitimcilerimizden açlıktan başı ağrıyan çocuklarımız olduğunu duyuyoruz. Veliler beslenme çantasına ne koyacağını şaşırmış halde. Geçen yıla ilişkin TÜİK verilerine göre her iki çocuktan biri yoksul; zamlar ve enflasyon yoksulluğu derinleştiriyor.

 

İktidar üzerine düşen her türlü tasarrufu yaptı da sıra çocukların bir öğün yemeğine mi geldi? İki buçuk milyon çocuk yardımla okurken, çocukların yarısını süt ve süt ürünlerini tüketemezken böyle bir uygulamanın kaldırılmasını asla kabul etmiyoruz. Çağdaş eğitimden uzaklaşılan, yoksulluğun her geçen gün arttığı ve eğitim kalitesinin yerle yeksan edildiği politikaların bütününün karşısındayız. Bilimden ve akıldan beslenen, sosyal devletin ilkelerinin yaşatıldığı bütüncül eğitim politikaları için elimizden geleni yapacağız.”

AdminAdmin