SPOR
Giriş Tarihi : 29-03-2023 18:34

Uğur Kobaş, Avrupa Oyunları'nda görev yapacak

Yaz Olimpiyat Oyunları'nda görev yapan ilk ve tek Türk Karate hakemi Uğur Kobaş, Polonya'da yapılacak Avrupa Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek. 

Uğur Kobaş, Avrupa Oyunları'nda görev yapacak

Polonya'nın Krakow ve Malopolska kentlerinde düzenlenecek Avrupa Oyunları için geri sayım sürerken, sporcu ve hakem listeleri de netleşiyor. Avrupa ve Dünya Karate Federasyonu, 21 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında yapılacak Oyunlar'da görev yapacak hakem listesini açıkladı. Türkiye'yi Olimpiyat Oyunları'nda temsil eden ilk ve tek Türk Karate hakemi olan Uğur Kobaş, açıklanan 22 kişilik listede yer alan isimlerden biri oldu. 


Aktif olarak Avrupa, Dünya Karate Federasyonu Hakem Kurulu üyesi de olan Kobaş, 22-23 Haziran tarihleri arasında yapılacak Karate müsabakalarında ülkemizi temsil eden isimlerden biri olacak.


Türk karate hakemliğini uluslararası alanda başarıyla temsil eden Kobaş, Avrupa Oyunları'nda görev alacak olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. 


Türkiye, Akdeniz, Avrupa ve Dünya Hakem Kurulların da da görevi bulunan Uğur Kobaş, "Türkiye'de Karate branşı, en popüler ve başarılı branşlardan biri. Hakem olarak camiamızı temsil edeceğimden dolayı mutluyum. Avrupa Oyunları'nda yer alacak olmak heyecan verici, çünkü Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Karate'nin yer alacağı ilk büyük organizasyonlardan biri" diye konuştu. 

-------

UĞUR KOBAŞ KİMDİR? 


8 Kasım 1972 tarihinde Adapazarı'nda doğan Uğur Kobaş. Sakarya Üniversitesi BESYO Spor Yöneticiliği mezunudur. Karatede 1989 ve 1991 Türkiye şampiyonluğu ve 1987, 1988, 1990 yıllarında Türkiye üçüncüsü olmuştur. 1990 yılında Almanya'da yapılan Ümit - Genç Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Bu madalya Sakarya'nın Karate branşında Avrupa'da aldığı ilk madalyadır.

2016 yılında Avrupa (EKF) ve Dünya (WKF) Karate Federasyonu hakem kurul üyesi olan Kobaş, Dünya hakem kuruluna atanan ilk Türk hakemidir. 2018 yılında yine bir ilk olarak Akdeniz Ülkeleri Karate federasyonu hakem kuruluna atanmıştır. Aynı zamanda uzun dönemlerde Türkiye Karate Federasyonu hakem kurulunda da görev almıştır.

Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil eden Kobaş, Japonya'nın başkenti Tokyo'de düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda görev yapan ilk Türk Karate hakemidir.

Uluslararası hakem Uğur Kobaş, Avrupa Karate Federasyonu tarafından Bronz, Gümüş ve Altın Düdük; Dünya Karate Federasyonu tarafından da verilen Bronz Düdük ödülü sahibidir.
 

Uğur Kobaş bir dönem Sakaryaspor Denetleme kurul başkanlığı, Sicil kurul üyeliği görevlerinde bulundu. Kobaş, Uluslararası federasyonlar görevleri dışında, Sakarya ASKF Başkan yardımcılığı ve SUBÜ Spor bilimleri fakültesi danışma kurulundaki  görevlerine devam etmektedir.

AdminAdmin