SİYASET
Giriş Tarihi : 06-11-2023 09:59

Ümit Dikbayır Ak Partiye mi geçiyor?

İyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçeceği iddia edildi. Odatv yazarı Hürrem Elmasçı'nın iddiası Sakarya'daki siyasit kulislerini de hareketlendirdi. Eğer bu iddia gerçekleşirse AKP'nin Sakarya'daki milletvekili sayısı 6'ya çıkacak. İşte o yazı:

Ümit Dikbayır Ak Partiye mi geçiyor?

Çocuklar, biliyorsunuz İyi Parti Eskişehir milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu partisinden istifa etti.

Odatv’den okudum; “Ak Parti’ye geçmek hazırlığında” diye… Ayrıntılarını haberden okumuşsunuzdur, şirketi filan var. Rahmetli Kemal Unakıtan “tedrisatından” geçmiş bir isimdir. Neyse… Bu tür sürpriz isimlerin milletvekili olmasına hep kuşkuyla bakarım. Bunların ayrılığında siyasi-ideolojik farklılık filan beklemem...

Bu istifa ardından İyi Parti çevrelerinden ilginç kulis haberleri aldım.

Ak Parti ile “flört” eden İyi Partili milletvekilleri vardı. Keza parti yönetiminin kilit yerlerinde bulunan siyasiler de vardı. Bunların başındaki isim Ümit Dikbayır idi.

Bir önceki mecliste milletvekilliği de yapan Dikbayır biliyorsunuz parti yönetimi GİK’ten Başkanlık Divanı’ndan dört ay önce ayrıldı. Sebebi aslında pek dile getirilmedi, kendisi yok “kadın kotası” vs dese de buna inanan kimse yok. Mesele para idi.

Dikbayır, seçim döneminde partinin mali işlerinden sorumluydu. Yapılan harcamalar konusunda çok sözler konuşuldu kulislerde. Kasayı tamtakır bırakmıştı. Hatta kendisi istifa etmedi, “Sayın Akşener istifasını istedi” dendi. Bilemem, konuşulanlar bunlar… Sayın Akşener'e hakaretler eden "Hızır Çelebi" Tweetlerini girmeyeyim şimdi. Kim kimin akrabası devlet kayıtlarında var.


Sadece Dikbayır yoktu Ak Parti ile flört edenler arasında! Onları da yazayım:

 

“ ANKARA’YA BENİ ADAY YAPIN”


Çocuklar aslında Ankara küçük yerdir, herkes birbirini tanır. Siz “Asfalt Osman” kimdir siz bilmezsiniz. Ne zaman “Asfalt Osman” adı geçse yine bir işadamı olan İyi Parti milletvekili Adnan Bekar’ın ismi eklenir, sanırım birlikte “ortaklık” yapıyorlar. Her ikisi de Sayın Melih Gökçek’in yakın dostudur.

Bekar ailesini Ankara’da tanımayan yoktur. Geçenlerde oğlu ve yeğeninin başına kötü bir olay geldi ne yazık ki… Neyse konumuz bu değil, işadamı Adnan Bekar’ın da Külliye ile görüştüğü ve hatta “beni Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapın” dediği fısıldanıyor!

Bakalım İşadamı Adnan Bekar da istifa edenler arasına katılacak mı?

 

DİĞERLERİ DE İŞADAMI

Çocuklar, Ak Parti ile flört edenler arasında İyi Partili milletvekili Seyithan İzsiz var! O da işadamı… Vanlı ama İstanbul milletvekili… İş dünyasında o da Adnan Bekar gibi oldukça başarılı. Pizza Hut ve Domino’s Pizza gibi restorandan yetişti. Beylikdüzü ve Esenyurt bölgesinin en büyük firmalarından DELTA ŞİRKETLER GRUBU İnşaat ve Emlak Grubu şirketinin patronu oldu. Maşallah 40 küsur yaşında ne başarı…

Bakalım Ak Parti’ye katılacak mı?

Son bir isim daha var; Gaziantep İyi Parti milletvekili Mehmet Mustafa Gürban. O da iş dünyasından, borsacı! Ümit Özdağ ile sert bir ağız kavgasına girdiklerini hatırlıyorum. Buralara girmek istemiyorum.

 

YAZININ TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

AdminAdmin