SİYASET
Giriş Tarihi : 07-12-2023 20:26   Güncelleme : 07-12-2023 20:29

Ümit Dikbayır ''Dikbayır’ı ihraç etmediler, İYİ Parti’den adaleti ihraç ettiler,''

İyi Parti'den ihraç edilen Milletvekili Ümit Dikbayır, mecliste yaptığı basın toplantısında, "Partide bir rahatsızlık olduğunu söyleyebilirim. Sadece ittifak değil, bu son süreçle ilgili. İstifalar çok. Dilerim Genel Başkan, kongreye götürür. Bağımsız milletvekili olarak yoluma devam edeceğim" dedi.

 Ümit Dikbayır ''Dikbayır’ı ihraç etmediler, İYİ Parti’den adaleti ihraç ettiler,''

İyi Parti'de sular durulmuyor. Partinden ihraç edilen  Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, TBMM'de açıklamalarda bulundu.

"Partiyi basın aracılığıyla yıprattığı gerekçesiyle" ihraç edildiğini belirten Dikbayır, Akşener'i hedef aldı:

- İhraç edilmemin sebebi basında partimi yıpratmamdı. Merkez Disiplin Kurulu'nun ve Genel Başkan'ın iddiaları bu yöndeydi. Basında partimi yıpratmışım. Bir diğer iddia maalesef taciz iddiasıydı. Bir diğer sebep de Sakarya mitingine giden malzemelerin parasını benden istemeleri.

BU KONUŞMALARI YAPAN AKŞENER'Dİ

- Bu iddiaların asılsız mesnetsiz ve doğru olmadığı ortaya çıktı. Son olarak geldiğimiz nokta benim partiyi basının önünde yıldırmış olmam. Ben partimi basının önünde hiç konuşmadım. Basının önünde bu konuşmaları yapan Sayın Meral Akşener’di, İYİ Parti Genel Başkanı’ydı.

- Hem grup toplantısında hem de gittiği yerlerde bunu dile getiren kendisiydi. Ben de doğal olarak savunma hakkımı kullandım.

CESARETİ İHRAÇ ETTİLER

- Ben çok ciddi, çirkin iftiralarla karşılaştım. Benim derdim sadece kendimi bu iftiralardan kurtarmaktı. Şimdi "Ümit Dikbayır’ı partiden ihraç ettik" diyorlar. Aslında Dikbayır’ı ihraç etmediler, İYİ Parti’den adaleti ihraç ettiler, inancı ihraç ettiler. İYİ Parti’den cesareti ihraç ettiler.

- Başka iddialar da ortaya atılmıştı, Genel Başkan'ın banka hesaplarını incelettiğim, belediyelerle ticari iş yaptığım. Bir Twitter hesabı açtırdığım, bunun üzerinden partiyi yıprattığım gibi iddialar vardı. Bunların hepsi boşa çıktı.

- Sorma sırası bende. Hani ben Genel Başkan'ın ve ailesinin, özel kaleminin banka hesaplarını inceletmiştim? Niye beni bundan ihraca sevk etmediniz? Hani ben belediyelerle ticari iş yapmıştım? Neden beni bunlardan dolayı disipline sevk etmediniz, başka uydurma iftiralardan disipline sevk ettiniz?

HEPSİ BOŞA ÇIKTI

- Süreç buraya gelinceye kadar daha önce başka iddialar da atılmıştı, Genel Başkanın banka hesaplarını incelettiğim, belediyelerle ticari iş yaptığım. Bir Twitter sayfasını açtırdığım, bunun üzerinden partiyi yıprattığım gibi iddialar vardı. Bunların hepsi boşa çıktı.

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdim. Dedim ki: Bu iddiaların devlet yoluyla araştırılması, kamuoyuna açıklanması... 

- Şimdi yarın bir dilekçe daha vereceğim. Özellikle bu taciz iddiasında bulunan vatandaşı yalan beyandan ve yalancı şahitlikte bulunan kişileri de şikayet edeceğim. Sonuna kadar da götüreceğim.

- Bundan sonraki siyasi kariyerime bağımsız Sakarya Milletvekili olarak devam edeceğim. Vatandaşlarımızın sorunlarını Ankara’ya taşıyacağım.

AdminAdmin