EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-03-2024 17:06

Ümit Erdal MTAL Öğrencileri Çekya’ya gidecek.

Arifiye ilçesindeki Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projeleri kapsamında bayram sonrasında Çekya’ya gidecek.

Ümit Erdal MTAL Öğrencileri Çekya’ya gidecek.


 

Mesleki Gelişimler İçin Avrupa’da Öğrenci Stajı ’adlı proje çerçevesinde Makine Teknolojisi Alanından 8 öğrenci ve 2 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilecek proje faaliyeti 28 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında üç hafta sürecek.

 

Öğrencilerin mesleki alanlarda daha iyi yetişmelerine katkı sağlayacak proje faaliyetiyle ilgili bilgi veren Arifiye Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali Türkyılmazoğlu, “Geçmiş yıllarda gerçekleştirmiş olduğumuz hareketlilik faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek, öğrencilerimizin mesleki alanlarda daha iyi yetişmelerine katkı sağlayıp, diğer yandan mesleki eğitim kalitemizin yükseltip güçlü bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olma vizyonumuzu gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşmış olacağız.” dedi.

 

Öğrencilerin Avrupa’da yapacağı eğitim ve staj çalışmasıyla alanlarında mesleki bilgi, görgü ve eksikliklerini gidereceklerini belirten okul müdürü Ali Türkyılmazoğlu, “Bu proje ile öğrencilerimizin bölgemizde istihdam edilmeleri ve sektörün ihtiyaçlarına cevap vermeleri, mesleki teknik eğitimin kalitesinin ve cazibesinin artırılması, üretim ekonomisinin canlandırılması amaçlanmıştır. Ayrıca farklı kültürlerin tanınması, Avrupa dillerinin öğrenilmesi, atölye ve laboratuvar ortamlarında eğitimin gözlemlenmesi ve ülkemize adaptasyonunun sağlanması, iş ortaklıklarının geliştirilmesi projemizin amaçları arasındadır.” dedi.

 

Öğrencilerin farklı kültürlerle yaşama ve çalışma becerilerinin de gelişeceği ‘Mesleki Gelişimler İçin Avrupa’da Öğrenci Stajı’ projesi 28 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında Çekya’nın Prag kentinde yapılacak.

 

 

AdminAdmin