SİYASET
Giriş Tarihi : 23-08-2022 12:03   Güncelleme : 23-08-2022 15:03

Üstün: Ümit Özdağ iktidara çalışıyor!

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün T24 haber sitesine açıklamalarda bulundu

 Üstün: Ümit Özdağ iktidara çalışıyor!

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün; 

Olmayan şeyleri çok fazla abartır ve yanlış aksettirirsek vatandaşı yıldırırız. Vatandaş seçim sandığına gelmekten de vazgeçer. Ümit Özdağ'ın bu yaptığı tam bir provokasyon diyeyim. Biraz önce provokasyondan bahsettik ya, Ümit Özdağ'ın yaptığı da bir provokasyon.

Bilgisiz konuşmamak lazım. Bizler elimizdeki verilerle konuşuyoruz. Evet, Sayın Cumhurbaşkanının tek başına vatandaşlık verme yetkisinden biz rahatsızız. Bu yetkiyi anbean takip ediyoruz ama 27 Temmuz 2022 tarihi itibariyle, burada yaklaşık son 7-8 yılda 110.000 civarında vatandaş yapılmış göçmen seçmen gözüküyor. Onları da adlarından, soyadlarından, doğum yerlerinden hareketle bulmayı çalışıyoruz. Bunlar, 81 ile dağıldığında öyle aman aman neticeleri değiştirecek bir sayıda değil. Öyle olsa, net bir şekilde açıklarız, neden açıklamayalım?

Sayın Cumhurbaşkanının tek bir imza ile bir gecede şu kadar insanı vatandaş yapması bir risk midir? Risktir. Bunu elbette biz sürekli bir şekilde dikkat ediyoruz, kontrol ediyoruz.

Biliyorsunuz seçmen kütükleri askıya çıkıyor. Askıya çıktıktan sonra inerken 20 günlük gri alan var. Bu gri alanda acaba bir ilave yapılabilir mi noktasında endişelerimiz var. YSK ile görüşüldü. O seçmen listeleri askıda iken, ilave edilen veya çıkartılan seçmenlerin de listesini vermeyi kabul etti YSK. İtirazlar sonucu eklemeler çıkarmalar nerede olmuşsa, "tamam madem endişe ediyorsunuz bunu da vereceğim" dedi.

Aslında YSK bu konularda üzerine baskı yapılmazsa daha böyle adil davranmak istiyor, sizinle işbirliği yapmak istiyor. Çünkü ben yıllarca seçime katıldım. 18 yaşından beri seçimlerin içerisindeyim. Sandık başkanlığıyla başladım seçimlere katılmaya. O zamandan beri her seçimin içerisindeyim. Şunu gördüm adliyelerde, hâkimin umurunda değil hiçbir milletvekili. Son zamanlarda bunun tersini yapmak istiyor iktidar, bunun farkındayız. 2019 seçimlerinde bu sandık sonuç tutanakları olmamış olsaydı, açık söylüyorum, bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinin başkanının soyadı İmamoğlu değil, Yıldırım olurdu. Bu işi daha sandıkta bitirmek istediler ama baktılar ki sandık sonuç tutanakları ellerinde, eyvah dediler, nasıl yapılacak şimdi? Oraya baskın, buraya baskın, evlere baskın ama değiştiremediler. Ta ki gelip YSK'ya çok yoğun baskı yaptılar, bir kişiyi oradan alıp başka tarafa aktararak bu şekilde bir sonuç elde ettiler.

Şimdi, genel seçimlerde her ilden zaten milletvekilleri sonuçları neredeyse ilde açıklanıyor artık. İl seçim kurulu bunu söylüyor. Dolayısıyla, ben illerdeki hâkimlerin biz işimizi yaparsak inanın o sandıklardan gelen sonuçları tasdik etmekten başka bir çarenin olmadığını söyleyebilir, bunu ifade edelim. O bakımdan bu işi inşallah biz en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Ve zaten şunu da görüyorum, muhalefet bir hata yapmazsa, zaten artık iş bu iktidarın kaybettiğini gösteriyor. Bizim siyaseten önemli bir hata yapmamamız lazım ve tabii ki son saniyeye kadar bu konsantrasyonumuzu bozmamamız, gardımızı düşürmememiz lazım.

Şu anda top muhalefetin sahasına geçmiş vaziyette. Top bizim elimizde şu anda, biz topla oynuyoruz. İktidarın sahasına biz kendimiz atmazsak şayet, zaten bu iktidar artık gidici.

AdminAdmin