Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
YAŞAM

Uzun yol şoförlüğünü bırakan kadın şimdi de dolmuş kullanmaya başladı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, yıllardır uzun yol şoförlüğü yapan Nermin Ataş, şehir içi taşımacılığında çalışmaya başladı.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Uzun yol şoförlüğünü bırakan kadın şimdi de dolmuş kullanmaya başladı
Paylaş:

Karasu ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Ataş, 18 yıl çalıştığı uzun yol şoförlüğünü bırakmasının ardından ilçede hizmet veren şehir içi minibüslerde görev yapmaya başladı. Evli ve 4 çocuk annesi Ataş, çok sevdiği mesleğini devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ataş, AA muhabirine, büyük araç kullanmanın daha keyifli olduğunu söyledi.

Yaklaşık 1 ay önce Karasu'da minibüs şoförü olarak işe başladığını anlatan Ataş, "Mesleğim bu, mesleğimi çok seviyorum. Beni gören bazı yolcular şaşkınlığını gizleyemiyor." dedi.

Ataş, çalışmak zorunda olduğu için mesleğe başladığını aktararak, "Bayan olduğum için önüme çok engeller konuldu. Ama başardım, güzel sonuçlar çıktığını düşünüyorum. Kadın şoför sayısının da artması gerektiğini savunanlardanım." diye konuştu.

Yolcu Selçuk Yıldız, kadın şoför görmenin güzel olduğunu dile getirerek, "Aracına biniyorum, gayet olumlu buluyorum. Kadın şoförler çoğalmalı." diye konuştu.

Minibüs durağı yetkilisi Koray Zenginer, "Tepkiler, beklenildiğinden daha güzel. Nermin ablamız işini çok güzel yapıyor. Diğer bayanlara da teşvik oluyor. Bu iş sadece erkeklerin işi değil. Görüyoruz ki kadınlar da yapabilir." ifadesini kullandı.

 

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YAŞAM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Geleceğin kaptanları SUBÜ’de yetişiyor

Akışın sonuna geldiniz.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');