GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-12-2022 08:02

Vali Kaldırım gerekli talimatları verdi

Minibüste sürücü tarafından üniversite öğrencisi genç kıza yönelik saldırı girişimini öğrenir öğrenmez genç kız ve ailesini eşiyle birlikte ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, bir daha benzeri bir olay yaşanmaması için tüm ilgili birimlere gerekli talimatları verdi

Vali Kaldırım gerekli talimatları verdi

Vali Çetin Oktay Kaldırım ve eşi Berihan Kaldırım minibüste saldırı olayını öğrenir öğrenmez genç kız ve ailesini ziyaret etti. Sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanlarıyla temas kurup genç kız ve ailesine psikolojik destek verilmesini sağlayan Vali Kaldırım, sonrasında da aile ile temasını sürdürmeye devam etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da, dava sürecinde genç kız ve ailesine hukuki destek de verecek.

 

ETKİN DENETİM SİSTEMİ KURULSUN


Vali Kaldırım olayın failinin kısa sürede yakalanması için de Emniyet’e talimat verirken benzer bir olayın yaşanmaması için Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve ilgili STK’larla ile görüşmeler yaparak yeterli önlemlerin alınmasını istedi. UKOME’nin toplu taşıma araçlarında mesleki yeterlilik belgesi olmayan sürücülerin toplu taşıma araçlarında çalıştırılmaması için karar çıkartmasını da isteyen Vali Kaldırım, tüm birimlerin etkin bir denetim sistemi kurması için gerekli önlemleri almasını istedi.

AdminAdmin