EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-09-2023 16:22   Güncelleme : 08-09-2023 16:05

Vali Karadeniz ve İl Protokolü’nden SATSO Doku Kültürü Laboratuvarına Övgü

Bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen PSB Anatolia Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları fuarında Sakarya Tarımsal Ürünler Üretim Mükemmeliyet Merkezi standı ilgi odağı oldu.

Vali Karadeniz ve İl Protokolü’nden SATSO Doku Kültürü Laboratuvarına Övgü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile Sakarya Valiliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret Borsası, Sapanca Belediyesi başta olmak üzere İlçe Belediyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının paydaşlığında 230 firma, 24 belediye ürünlerinin sergilediği fuarda, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ise iştirak şirketi olan SATSO A.Ş bünyesindeki Sakarya Tarımsal Ürünler Üretim Mükemmeliyet Merkezi Doku Kültürü Laboratuvarı ile yer aldı.

Doku kültürü tekniği ile üretilen ürünlerin sergileyen SATSO A.Ş birçok misafiri ağırlayarak ürünler hakkında bilgiler verildi, ikili iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi.

Fuarın açılış gününde gerçekleştirilen protokol yürüyüş töreninde Sakarya’ya yeni atanan Vali Yaşar Karadeniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen de SATSO standını ziyaret edenler arasındaydı. Ziyaretin ev sahipliğini SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ yaptı ve laboratuvarın kuruluşuyla üretim süreci ve üretilen ürünler hakkında bilgiler paylaştı.

Başkan Altuğ;” Festival olarak başlayan ve bugün uluslararası bir fuar olarak ziyaretçilerini ağırlayan, sektörün nabzının attığı fuarımızda bu sene SATSO A.Ş Doku Kültürü Laboratuvarımızla yer aldık.

Sakarya Valimiz Sn. Yaşar Karadeniz başta olmak üzere ilimiz protokolünü ve kıymetli misafirlerimizi ağırladık ve 4 gün boyunca da ağırlamaya devam edeceğiz. Sakarya “Tarımsal Ürünler Üretim Mükemmeliyet Merkezi” projesi Türkiye’de tarım sektöründe yapılmış örnek projelerden biridir. Tam kapasitede 4700 çeşit ürün ve yıllık 30 milyon/adet bitki üretimi ile tüm dünyaya hizmet edebilecek şekilde kurulmuştur.  Bu merkezde doku kültürü yöntemi ile yapay bir besin ortamında bütün bir bitki, hücre, doku veya organ gibi bitki kısımlarından yeni bitki veya bitkisel ürünler üretiyoruz. Dünyanın en büyük orkide üreticisi ile iş birliği yaparak başta Almanya olmak üzere Hollanda, A.B.D ve Kanada’ya ihracat gerçekleştirir bir konuma geldik. Laboratuvarımız ekibini ve pazar hacmini her geçen gün artırarak büyümeye devam ederek şehrimizin süs bitkiciliği alanında gelişimine katkı sunmayı sürdürecek” dedi.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz de üretilen ürünleri inceleyerek bu önemli tesisi Sakarya’ya kazandıran SATSO’yu tebrik etti. Vali Karadeniz, Sakarya’nın süs bitkisi ve peyzaj üretimi, ihracatında lider illerden biri olması ve dünyada da liderliği göğüslemesi adına üreticilerin yanında PSB Anatolia fuarı ve SATSO’nun hayata geçirdiği bu önemli tesisin ciddi avantaj yaratacağını vurguladı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Sakarya’mız süs bitkisi üretiminin %44’ünü tek başına karşılıyor. İlimizin iklimi, arazi yapısı bu sektör için biçilmiş kaftan gibidir. Ek olarak bu avantajlara Doku Kültürü Laboratuvarı da eklendiğinde sektörün geleceği Sakarya için çok daha parlaktır. Bu fuarımız da sektörümüzün gelişimine büyümesine katkı sağlayacaktır.” dedi. 

AdminAdmin