YAŞAM
Giriş Tarihi : 11-12-2023 17:40

Vatan ve Hürriyet Derneği’nden Matur’a ziyaret

Vatan ve Hürriyet Derneği Genel Başkanı Yaşar Dursun ve yönetim kurulu üyeleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur’u ziyaret etti. Ziyarette, derneğin faaliyetleri, cumhuriyetin kuruluşunda rol oynayan gizli vatan evlatları ve milli günlerin önemi konuşuldu.

Vatan ve Hürriyet Derneği’nden Matur’a ziyaret

Derneğin bir yıl önce faaliyete girdiğini söyleyen Başkan Dursun, amacının cumhuriyetin kuruluşunda öne çıkan gizli vatan evlatlarını yad etmek, onları doğru tanıtmak ve geleceğin kuşaklarına doğru anlatmak olduğunu belirtti. “Bu vatan evlatları, cumhuriyetin temellerini atan kahramanlardır. Onların hikayeleri, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin en güzel örnekleridir. Biz de dernek olarak, bu değerli isimleri unutturmayacak ve gelecek nesillere aktaracağız” dedi.

Milli günlerin önemine de vurgu yapan Başkan Dursun, dernek olarak bu önemli günlerde yaptıkları çeşitli etkinliklerle de Türk gençliğine örnek teşkil etmeye çalıştıklarını ifade etti. “Milli günler, bizim tarihimizin, kültürümüzün ve kimliğimizin hatırlanması ve yaşatılması için çok önemlidir. Biz de dernek olarak, bu günleri kutlamak, anmak ve anlamak için çaba gösteriyoruz. Özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi günlerde, gençlerimizi de dahil ederek, çeşitli programlar, yürüyüşler, konferanslar, sergiler ve yarışmalar düzenliyoruz” diye konuştu.

AdminAdmin