SPOR
Giriş Tarihi : 05-07-2023 11:23

YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 İl’ de düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları açılış programı Serdivan Spor Salonunda gerçekleşti.

YAZ SPOR OKULLARI BAŞLADI

 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından olarak, sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, öncelikle çocuk ve gençlerimizi spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, küçük yaşlarda gençlere spor kültürünü yerleştirmek ve çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirmeleri amacıyla GSB Spor Okulları 5-18 yaş aralığındaki tüm gençlere kapılarını Serdivan Spor Salonunda gerçekleşecen açılış töreni ile sonuna kadar açtı.

 

 

Serdivan Spor Salonunda gerçekleşen açılış programına  Sakarya Vali Yardımcısı Mustafa Kutlu, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü ve aynı zamanda İl Müdürü Vekili  Yavuz Çangır, şube müdürleri ,antrenörler, sporcular ve öğrenci velileri katıldı.

 

Açılış programı saygı duruşu ve istiklal marşı sonrası,  İl Müdürü Vekili  Yavuz Çangır ve Sakarya Vali Yardımcısı Mustafa Kutlu’nun konuşmaları ile devam etti. Cimnastik branşı sporcularının özel gösterisi ardından tüm spor branş dallarının gösterileri ilgi ile izlendi.

 

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Okul Öncesi Spor Şenliği adı altında, miniklere spor branşları tanıtılarak, pamuk şeker ve dondurma ikramı yapıldı.

 

Atıcılık, Boks, Hentbol, Kickboks, Taekwondo, Yüzme, Atletizm, Cimanstik, Judo, Kürek, Tenis, Futbol, Badminton, Güreş, Kano, Masa Tenisi, Triatlon, Wushu, Basketbol, Halter, Karate, Eskrim,Voleybol gibi bir çok branşa kayıt yaptıran öğrenciler yaz boyunca spor salonlarını dolduracak.

 

 

GSB ENGELSİZ SPOR OKULLARI

 

GSB Spor okullarında özel bireyler içinde yaş sınırı olmadan açılan Taekwondo, Masa Tenisi, Atletizm ve Yüzme kurslarında ücretsiz olarak yararlanılabilecekler.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili  Yavuz Çangır” Sakarya valiliği ve Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediğimiz,  Gsb Spor Okulları ve Gsb Engelsiz Spor Okulları açılışı tüm spor camiası için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gençlik ve spor il müdürlüğümüz tarafından her yıl düzenlenen gsb spor okulları ve engelsiz spor okulları bu yılda 20 bin civarında başvuru ile 26 branşta faaliyetlere başladık.

Sakarya’da bulunan çocuk ve gençlerimizin sosyal, bilişsel ve sporsal gelişmelerine katkı sağlayarak, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacı ile , gençlerimizi dezavantajlı pozisyonlardan uzak tutarak, ilerideki hayatlarında her türlü fayda sağlayacak tır. Alanında uzman antrenörlerimiz eşliğinde, modern spor tesislerimizde, gençlerimize, akranları ile birlikte çalışabilmeyi, dayanışmayı, paylaşmayı her türlü zorluğa karşı mukavemet göstermeyi ve ekip ruhu ile hareket edebilmeyi öğreterek, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eski bir antrenör olarak, çocuklarımızı bir şekilde spor ile tanıştırmamız gerektiğiniz vurgulamak isterim. Sakarya’mıza ve memleketimize hayırlı olması temennisi ile programa katılımlarınızdan ötürü hepinize ve emeği geçen mesai arkadaşlarıma,  antrenörlerimize teşekkür ederim” dedi.

AdminAdmin