YEREL
Giriş Tarihi : 13-12-2022 16:02

Yazarlık Atölyesinin Bu Haftaki Konuk Yazarı “İVİ İLYADİS”

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni / Yazar Arzu ÖZDEMİR ve Sezi Eratik Ortaokulu Türkçe Öğretmeni/Yazar Burcu AKSU tarafından yürütülen yazarlık atölyesinde bu haftanın konuğu “Uzaktaki Yakın İstanbul” kitabının yazarı İvi İlyadis oldu. Atölyeye Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Yazar Fahri TUNA da katılım sağladı.

Yazarlık Atölyesinin Bu Haftaki Konuk Yazarı “İVİ İLYADİS”



Atölyede ilk defa öğrenci ve yetişkin grupları bir araya geldi. Yaklaşık 80 katılımcıyla gerçekleşen söyleşi, üç saat sürdü. İvi İlyadis son derece samimi bir uslupla gerek kitabı gerek özel hayatı ile ilgili soruları cevaplandırdı.

İvi İlyadis Kimdir?
Hicaz’da deniz suyundan içme suyu elde edilen su tesisi icadıyla Sultan II. Abdülhamit’ten altın madalya alan Hacı İlia Nikolayidis’in torunu; Yeşilçam’ın ödüllü görüntü yönetmeni Kriton İlyadis ile ev hanımı Sesil İlyadis’in ikinci çocuğu olarak 1954’te İstanbul Beyoğlu ilçesinin Ayaspaşa mahallesi Saray Arkası sokağında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Beyoğlu Zapyon Kız Okulunda tamamladı.
1974 yılında tüccar Hristo Komninos ile yine İstanbul’da evlendi. İlki Aleksandros ve ikincisi İliana olmak üzere iki çocuk sahibi.
Eşiyle birlikte 1983’te Atina’ya yerleşti. O tarihten bu yana Atina’da yaşamaktadır. Hatıra türünde kaleme aldığı Uzaktaki Yakın İstanbul, yazarın ilk kitabı. Saraylı Ayna adında yayına hazır bir hatıra kitabı daha bulunmaktadır.

AdminAdmin