YEREL
Giriş Tarihi : 06-12-2023 16:15

Yılın Son Meclis Toplantısında 6 Madde Karara Bağlandı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında gerçekleştirilen 2023 yılının son meclis toplantısında 6 gündem maddesi karara bağlandı. Başkan Babaoğlu gündeme dair merak edilen soruları cevaplandırdı.

Yılın Son Meclis Toplantısında 6 Madde Karara Bağlandı

ANA HİZMET BİNASINDA

6 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu başkanlığında Hendek Belediyesi Ana hizmet binasında bulunan Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TAŞINMAZ İHALELERİ

2023 yılı aralık ayı son meclis toplantısında konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu gündeme dair soruları cevaplandırdı. Başkan Babaoğlu, “ Seçim öncesinde de belirttiğimiz gibi Kentsel Dönüşün konusu ilk işimiz diyerek ekip arkadaşlarımızla bu konuyla alakalı AK Parti Gurubu Meclis üyeleri, ekip arkadaşlarımız ve bürokratlarımızla yoğun bir çalışma içerisine girdik ve tüm planlamalarını yaklaşık üç buçuk yıl öncesinde Büyükşehir Belediyemizin ilgili imar komisyonuna gönderdik. Şu anda orada bekliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilgililerle görüşmelerimiz neticesinde kendilerinin bazı endişe ve tereddütleri olduğuna dair bilgiler aldık. Fakat bir türlü komisyondan geçiremedik. Temaslarımız sürüyor. Sanırım bu komisyonda İl Başkanlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla yapacağımız görüşme neticesinde geçirileceğini ümit ediyorum” derken, taşınmaz satışlarıyla ilgili olarak ise “ Tüm satışlarla alakalı önümüzdeki meclis toplantısında olabilir, ayrı bir basın toplantısı olabilir hazırlık yapıyoruz. Ne kadar satış yapmışız, öncesi – sonrası ve bu satışlardan ne kadar gelir elde edilmiş, kaç metrekare satılmış, ne kadar mülkiyetimiz varmış ne kadarı satılmış hepsiyle ilgili detayların hazırlığını yapıyoruz. Yakın zamanda halkımızın karşısına bununla ilgili çıkacağız” dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİ

Başkan Babaoğlu’nun konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1,2 maddeleri olan “İlçemiz Kocahametler Mahallesi ve Uzunçarşı Mahallesi arasında yer alan idari sınırların düzenlenmesi talebi ile ilgili konunun görüşülmesi, Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin komşu mahalleler ile olan sınır değişikliği konusunun görüşülmesi” maddeleri oy birliği ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin 3 ve 4. Maddeleri olan “İlçemiz Büyükdere Mahallesi 1380, 1385, 1386 ve 1389 adaların bir kısmını kapsayan alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında kısmı revizyon yapılması ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi, İlçemiz Lütfiyeköşk Mahallesi 120 ada 5 numaralı parselde 1/5000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi” maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. Gündemin 5 ve 6. Maddeleri olan “ 5. Belediyemiz mülkiyetinde bulunan ilçemiz Cıpcıp Mahallesi 2441 ada 18 numaralı parselin mezarlık olarak kullanılması şartı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devir işleminin görüşülmesi ve 2023 Mali Yılı Bütçesi Ek Ödenek Talebinin 5018 sayılı Kanun ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği gereğince Belediye Meclisi Tarafından görüşülmesi” maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Meclis sonunda konuşan Başkan Babaoğlu alınan tüm kararların Hendek'e hayırlı olmasını diledi.

AdminAdmin