KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 09-08-2023 16:06

Yücen Arzen söyledi, Başkan Yüce eşlik etti

Millet Bahçesi Açık Hava Etkinlikleri Şair Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 40. Yıldönümünde Yücel Arzen Orkestrası’nın anma konseriyle devam etti.  Sanatseverlerin tıklım-tıklım doldurduğu açık hava sahnesine çıkan Başkan Ekrem Yüce de Sakarya Şiiri’ni okudu ve Sakarya Türküsü’ne eşlik etti.  Yüce, “Üstat Necip Fazıl’ın kalemimdeki sözler gönüllerimizde ve tarihte derin izler bıraktı. Rabbim bu ülkeye O’nun gibi vatan ve İslam sevdalısı sanatçılar nasip etsin” dedi.

Yücen Arzen söyledi, Başkan Yüce eşlik etti

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Şair Necip Fazıl Kısakürek'i vefatının 40. Yıldönümünü anlamalı bir etkinlikle andı. Millet Bahçesi’nde düzenlenen açık hava etkinliğinde AK Parti İstanbul Milletvekili ünlü piyanist Yücel Arzen ve orkestrası sahne aldı. Türk sanat camiasının duayen isimlerinden olan Yücel Arzen, konser boyunca birbirinden güzel ve anlamlı eserlerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Yüce’den Sakarya Türküsü performansı

Konser esnasında sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, orkestra eşliğinde Nacip Fazıl’ın Sakarya Şiiri’ni okudu. Performansıyla vatandaşlar tarafından ayakta alkışlanan Başkan Yüce, daha sonra Arzen ile birlikte Sakarya Türküsü’ne eşlik etti. Arzen, bu eserleri Sakaryalılarla birlikte yaşamanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek teşekkür etti.

 

“Vatan aşığı bir sanatçıydı”

Başkan Yüce, “Necip Fazıl Kısakürek'i vefatının 40. yıldönümünde anmak için bugün bir araya geldik. Onun kalemindeki sözler, gönüllerimizde derin izler bıraktı. O izler yıllar geçse de üstünden silinmedi. Üstad Necip Fazıl’ın kalemimdeki sözler gönüllerimizde ve tarihte derin izler bıraktı. Rabbim bu ülkeye O’nun gibi vatan ve İslam sevdalısı sanatçılar nasip etsin. Milletvekilimiz Yücel Arzen'e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Onun eşsiz performansıyla bu anlamlı etkinliği daha da özel kıldı” dedi.

AdminAdmin