SİYASET
Giriş Tarihi : 06-02-2024 11:04

Yunus Tever, Rabbim güzel ülkemizi her türlü afet ve felaketten korusun

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde bir anma mesajı yayımladı.

Yunus Tever, Rabbim güzel ülkemizi her türlü afet ve felaketten korusun

Asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin üstünden bir yıl geçtiğini ve yüreklerdeki acının ilk günkü gibi tazeliğini koruduğunu ifade eden İl Başkanı Tever; “Ülkemizin ve milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerine değindi.

Tever; “Depremin ilk anından itibaren devletimiz ve hükümetimiz tüm imkânlarıyla anında harekete geçmiş, milletimiz tek yürek olarak depremzedelerimizin yardımına koşmuştur. Depremin yaşandığı ilk günlerde acil müdahaleler kapsamında bizler de AK Parti teşkilatları olarak sahada, afetin yaralarının sarılması için sahadaydık. Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde binlerce vatandaşımız enkaz altında kaldı, milyonlarca vatandaşımızın evi hasar gördü ve yıkıldı.

Bugün, kaybettiğimiz sevdiklerimizi ve yaşadığımız acıyı yüreklerimizde bir kez daha hissediyoruz. Ancak, aynı zamanda birbirimize destek olmanın, güçlü olmanın ve geleceğe umutla bakmanın da önemini biliyoruz. Kelimelerin tükendiği, tarifi mümkün olmayan acıların yaşandığı geçtiğimiz yılki deprem felaketlerinde hayatını kaybeden canlarımızı, kardeşlerimizi ve büyüklerimizi geri getirmemiz mümkün değil ancak bu büyük felaket bizlere bir kez daha gösterdi ki, milletimizin feraseti, yardımseverliği ve yüce gönüllülüğü her türlü felaketten daha büyüktür. Her zorlukta büyük bir millet olduğumuzu tüm dünyaya gösterdik ve gösteriyoruz.

Bu yaşadığımız felaket her zaman depreme ve doğal afetlere karşı daha duyarlı ve bilinçli olmamız gerçeğini ortaya koymuştur. Bununla birlikte hala yapılacak çok şey olduğu gerçeğini de kabul etmek zorundayız. Deprem gerçeğine karşı toplum olarak her zaman hazır olmamız gerektiğini asla unutmamalı, yapı stoklarımızı sürekli denetime tabii tutmalı ve kentsel dönüşümün devam etmesi için cesur adımlar atmayı hep birlikte sürdürmeliyiz” dedi.

Tever, geçtiğimiz yıl ülke genelinde kentsel dönüşümün hızlanması ve dirençli şehirlerin inşası için yeni yasal düzenlemeler yapıldığını belirterek, bu kapsamda Türkiye'nin yapı stokunun yenilenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı müstakil "Kentsel Dönüşüm Başkanlığı" kurulduğunu anımsattı.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Tever: “Şüphesiz ki ülkemiz ve şehrimiz, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer almaktadır. Depremden korunmanın birincil yolu ise riskleri azaltmaktır. Riskli yapılarımızın dönüşümü, ada bazlı kentsel dönüşüm çalışmaları hayati önem arz etmektedir. Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımızın, yerel yöneticilerimize yardımcı olması gerektiği ve dönüşüm projelerinin en önemli unsuru vatandaşlarımızın rızası olduğunu asla unutmamalıyız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk etabı bu hafta sonu teslim edilen konutların ve köy evlerinin yaklaşık 46 binini bu ay sonuna kadar hak sahiplerine teslim edeceğiz. Hükümetimiz, izleyen aylarda da konutları ve köy evlerini peyderpey hak sahipleriyle buluşturmayı hedefliyor. Bizlerde Sakaryalı vatandaşlar olarak depremi unutmamak ve hazır halde bir şehir olmak için çalışmalarımızı gündemden düşürmeden sürdürmeliyiz.

Depremin hemen ardından bölgede nasıl ki devlet ve millet olarak asrın dayanışmasını sergilediysek, Türkiye Yüzyılı’nın dirençli şehirleri için de birlik ve beraberlik içerisinde durmaksızın çalışmalıyız.

Ülkemizin ve milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim güzel ülkemizi her türlü afet ve felaketten korusun” dedi.

AdminAdmin