Sakarya Yerel Haber
Sakarya Yerel Haber
ASAYİŞ

Zorunlu kış lastiği uygulaması hafta sonu başlayacak

Zorunlu kış lastiği uygulaması, 15 Kasım Cumartesi günü başlayacak ve 15 Nisan'a kadar devam edecek.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Zorunlu kış lastiği uygulaması hafta sonu başlayacak
Paylaş:

 

Ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması, bu yıl 15 Kasım Cumartesi günü başlayacak. Uygulama, takip eden yılın 15 Nisan tarihine kadar sürecek.

Özel araçlar için zorunlu olmasa da, can ve mal güvenliği açısından kış lastiği kullanımı tavsiye ediliyor.

Kış lastiği takmayanlar yola devam edemeyecek

Geçmiş yıllarda 1 Aralık’ta başlayan uygulama, bu yıl iki hafta öne çekildi.

Ekipler, kış şartlarına hazırlıksız çıkan araçlara yönelik denetimleri artıracak. Kış lastiği takmayan araçların yola devam etmesine izin verilmeyecek. Amaç, olumsuz hava koşullarında yolların kapanmasını ve mağduriyetlerin yaşanmasını önlemek.

Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağlıyor.

Öte yandan sürücüler, araçlarına lastik alırken üretim tarihlerine bakmaları gerekiyor. Lastik kullanılmamış olsa bile belli bir raf ömrü bulunuyor. Bekletilmiş lastikler, özelliğini kaybediyor ve balans tutmuyor.

Bu haber Sakarya Yerel Haber tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

ASAYİŞ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

gtag('config', 'G-0B5L033KGC');