Sakarya’da inşa edilecek İlk Evim'e 53 bin başvuru
TOKİ tarafından gerçekleştirilen İlk Evim İlk İşyerim Projesi kapsamında Sakarya’da inşa edilecek 2750 konut için toplam 53 bin başvuru yapıldı.
Başlık, özet ve etiketlerde arandı.
TOKİ tarafından gerçekleştirilen İlk Evim İlk İşyerim Projesi kapsamında Sakarya’da inşa edilecek 2750 konut için toplam 53 bin başvuru yapıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamasına göre; "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinde ilk kura 7 Kasım Pazartesi günü Şırnak ve Ardahan'da çekilecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "(İlk Evim Arsa) Bugün açıkladığımız fiyatlar, 10 yıl süreç içerisinde geçerli olacak. İmar planlarını hazırladıktan sonra aralık ayı itibarıyla arsa tapularını vermeye başlayacağız." dedi.
Bakan Kurum, arsa ve iş yeri başvuruları hakkında yayımladığı video mesajda, "Konut arsalarının yüzde 40'ını şehir merkezlerinde, yüzde 60'ını ilçelerde olacak şekilde belirledik" ifadesini kullandı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında 1 milyon konut arsası ve ilk etapta verilecek 10 bin iş yerinin bölge ve iller bazındaki sayıları belli oldu.