Çiftçilere yaklaşık 197,3 milyon liralık tarımsal destek ödemesi bugün yapılacak
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 197 milyon 283 bin 150 lira tutarındaki tarımsal desteğin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.
Başlık, özet ve etiketlerde arandı.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 197 milyon 283 bin 150 lira tutarındaki tarımsal desteğin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şap hastalığı kısıtlaması ile ilgili, "Geçmiş olsun. Hayvan hareketleri, hayvanları bir yerden bir yere nakletmek isteyenler için imkanlar sağlanmış oldu."
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin bilançosunu açıkladı. Bakan Kirişci, ''Yaklaşık 104 milyar dolarlık bir bilançosu var. Bu da bugünkü kur üzerinden hesap edecek olursanız 2 trilyon lira gibi bir meblağ beraberinde getiriyor" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere 1727 sürekli işçi alımı gerçekleştireceklerini bildirdi.
Genel yayın yönetmenimiz Selçuk Öner, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip Akyazı Seracılık Mükemmeliyet Merkezi gezisi sonrası youtube kanalında açıklamalarda bulundu.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Bu paçoz muhalefet. Hani şu yürüyen merdivene tersinden binen, Konya’nın bir şehir olduğunu unutup ona ülke diyen ve kadınlarımızın başındaki örtüye paçavra deyip ve bunu bir metre bez parçası olarak nitelendiren hızını alamayıp bizim alnımızı koyduğumuz, Rabbimize kapandığımız, niyazda bulunduğunuz o seccadeye ayakkabılarıyla basacak kadar paçoz olan o muhalefet bizi Rusya-Ukrayna konusunda eleştirmişlerdi“ dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip Akyazı Seracılık Mükemmeliyet Merkezi'ni gezdi. 25 bin metrekare alanda 8 çeşit domatesten yaklaşık 700 ton hasat yapılan seraya tam not veren Bakan Kirişçi, "Proje kent tarımının karşılığı" vurgusu yaptı. Başkan Yüce ise,"2023’te 1500 ton hasat ile ülke tarımına en güçlü desteği sunacağız" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Planlı tarım, Türkiye Yüzyılı'nda tarım ve orman camiası adına bir devrimdir ve bu ülkenin Allah'ın izniyle yeni bir lige çıkmasını sağlayacak. Bu, dünyadaki süper liglerin de üstünde bir lig." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Sakarya'da tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Sakarya'da tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda konuştu.
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, "Orman köylüsü ormandan sağlanan gelire ortak olacak. Orman yangınlarında hayatını kaybedenler şehit statüsünde olacak. Dijital uygulamaları güçlendirerek ormanlarımızı daha etkin koruyacağız." dedi.
Diyarbakır’da konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "13 milyar 836 milyon 6 bin 715 TL’yi 2 milyon 520 bin 567 çiftçimizin hesaplarına bugün itibarıyla yatıracağız" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “İlk tespitlerimize göre Hatay’daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarımızda, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor” dedi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen asrın felaketinde yaralar sarılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile birlikte afet koordinasyon merkezinde Adıyaman’daki çalışmaları kamuoyuna açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin vurduğu iller arasında yer alan Osmaniye’ye gelerek son durum hakkında bilgi aldı.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: "Adana’mızda arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Enkazlardan 34 vatandaşımızı çıkardık. 418 vatandaşımız ahirete irtihal etti."
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, depremde Adana’da can kaybı sayısının 416’ya yükseldiğini açıklayarak, 13 bina enkazından toplam 34 vatandaşın kurtarıldığını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem sonrası barajların patladığı yönünde yanlış bilgi yayıldığını, Türkiye genelinde hiçbir barajda problem olmadığını, hafif çatlaklar meydana geldiğini ve bunun için de önlemlerin alındığını açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki barajları havadan ve karadan inceleyerek her türlü tedbiri aldıklarını kaydetti.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 184 milyon 968 bin 632 liralık tarımsal destekleme ödemelerini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Genç çiftçilerimize yönelik Uzman Eller Projesi ile verdiğimiz hibe desteğimizi 100 bin liradan 250 bin liraya çıkaracağız" dedi. Kirişci ayrıca, bakanlık bünyesinde 6 bine yakın yeni personel istihdam edileceğini duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hayvanlara çip takılması uygulamasında bir sorunun olmadığını, kimliklendirme işleminin Bakanlığın il ve ilçe müdürlüklerinde yapıldığını bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 1200 sözleşmeli personel alımı yapacak.
Sözleşmeli üretim modelinin hayata geçeceğini duyuran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, “Bu sene patates ve soğan para etti, hepimiz patatese ve soğana yüklenelim. Böyle bir uygulamaya artık geçit vermeyeceğiz.” dedi.
"Tıpkı bu koridorun başlangıcında, devamında, esirlerin takasında ve şimdi de Rusya'nın askıya almış olduğu bu kararın yeniden kaldırılması ve kaldığı yerden devam etmesi adına önemli bir girişimi Sayın Cumhurbaşkanı'mız sağlamış oldu. Dünya bir kez daha bir derin nefes aldı" "İnşallah bu darboğaz geride kalmış olacak ve bu konu tekrar daha önce kaldığı noktadan devam etmiş olacak"
Kocaeli’de düzenlenen ’Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’na katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Kocaeli için kent tarımı yapılabilir. İstanbul’a Türkiye’de yetişen sebze ve meyvenin yüzde 25’i gidiyor. 76 ilden gidiyor ve 270 bin kamyonla taşınıyor. Bu kamyonlar 140 milyon kilometre yol kat ediyor ve 117 bin ton karbondioksit salıyor. Kocaeli’nin İstanbul için tarım üretimi yapması ve bunu incelemesi gerekir" dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, hububat üreticilerine mazot desteğinin 2023 yılı yerine 2022 yılında ödeneceğini açıkladı.
SAKARYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile beraberindeki heyet, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'ye ziyarette bulundu.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, resmi sosyal medya hesabından 1 Ekim tarihi itibarıyla e-Devlet sistemi üzerinden ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) başvurularının yapılabileceğini duyurarak, "Çiftçimize, üreticimize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 468 Milyon TL'lik sulama avansının bugün pancar üreticisi çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclise soru önergesi sundu
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal elektrik bedelinin tamamının 10 milyon TL'ye kadar sıfır faizli kredi kapsamına alındığını duyurdu.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 32 milyon 651 bin TL'lik tarımsal destek ödemelerinin bugün yapılacağını açıkladı