Mardin merkezli 10 ilde dolandırıcılık operasyonunda 13 zanlı yakalandı

MARDİN (AA) - Mardin merkezli 10 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı. Bu kapsamda Mardin, Mersin, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Muş, İstanbul, Gaziantep ve Bitlis'te eş zamanlı operasyon düzenlendi.

ASAYİŞ - 01-10-2026 23:25 61 kez okundu.

Mardin merkezli 10 ilde dolandırıcılık operasyonunda 13 zanlı yakalandı

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçlarına yönelik çalışma yürütüldü.


Çalışmada, zanlıların internet ve sosyal medya üzerinden araç kiralama ve evde ek iş imkanı sağlama, cep telefonu, oto yedek parça, tarım ve hayvancılık aletleri gibi ürünleri satma vaadiyle vatandaşları dolandırdığı belirlendi.


MASAK'tan alınan ham veriler üzerinde yapılan incelemelerde, şüphelilerin hesaplarında 700 milyon liralık işlem hacmi tespit edildi.


Bu kapsamda Mardin, Mersin, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Muş, İstanbul, Gaziantep ve Bitlis'te eş zamanlı operasyon düzenlendi.


Operasyonda 13 şüpheli yakalandı, adreslerdeki aramalarda tabanca, 30 fişek, 2 şarjör, 14 cep telefonu, 14 SIM kartı, tablet, 4 USB bellek ve hafıza kartı ele geçirildi.


Firari 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sakarya'da Eylül Ayında 1069 Aranan Şahıs Yakalandı, 109 Kişi Tutuklandı

Sakarya'da Eylül Ayında 1069 Aranan Şahıs Yakalandı, 109 Kişi Tutuklandı

02-10-2026 - ASAYİŞ

Sakarya'da bir araçta çoraba gizlenmiş uyuşturucu ele geçirildi

Sakarya'da bir araçta çoraba gizlenmiş uyuşturucu ele geçirildi

01-10-2026 - ASAYİŞ