Sakarya'da yeni eğitim öğretim yılı başladı

SAKARYA (AA) - Sakarya'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

EĞİTİM - 12-09-2022 14:25 432 kez okundu.

Sakarya'da yeni eğitim öğretim yılı başladı

 

Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki Yazlık İlkokulu'nda düzenlenen törene, Vali Vekili Murat Karasu, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programda, halk oyunları gösterisi düzenlendi, şiirler okundu, ilk kez okula başlayan öğrenciye 4. sınıf öğrencisi tarafından Türk bayrağı verildi.

Eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Vali Vekili Karasu, "Çocuklarımıza ne kadar yatırım yapsak azdır. Eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman karşılıksız kalmaz. O yüzden çocuklarımız için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışmamız lazım. Çocuklarımız da üzerlerine düşeni yapacaklar, çok çalışacaklar." dedi.

Milletvekili Atabek de son 20 yılda özellikle eğitim ve öğretim hayatında önemli yeniliklerin olduğunun altını çizdi.

Yazın kentteki okulların eksikliklerinin tamamlanması için milli eğitim camiasının çalıştığını aktaran Atabek, "Öğrenciler, bu dönem çok çalışın. Kıymetli öğretmenlerim, Allah kolaylık versin. Gerçekten en kutsal mesleklerden birini icra ediyorsunuz. Size de başarılı ve bereketli dönem diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı, uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Savaşçı da 777 okulda 216 bin 900 öğrenci ve 15 bini aşan öğretmenle yeni eğitim dönemine başlamanın heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

"Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır" anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Savaşçı, şunları kaydetti:

"Okulların 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlanmasında, 105 milyon liralık bakım onarım çalışması yapıldı. Yine okullarımızın temizlik, kırtasiye ve donatım malzemeleri için 32 milyon liralık ödenek tahsis edildi. Bu sayede okullarımızı, nitelikli eğitim ve donanımlı nesillerle daha iyi gelecek için hazır hale getirdik."

Konuşmaların ardından okulu gezen protokol üyeleri, çocuklarla sohbet etti.

Program sonunda okul bahçesine fidan da dikildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
MEB'den 1 Nisan için tatil kararı

MEB'den 1 Nisan için tatil kararı

28-03-2024 - EĞİTİM

SASÇED Üniversite öğrencilerine geleneksel iftar yemeği düzenledi

SASÇED Üniversite öğrencilerine geleneksel iftar yemeği düzenledi

28-03-2024 - EĞİTİM

Reklamı Geç
Advert