ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 26-10-2023 18:00   Güncelleme : 26-10-2023 22:54

Arkadaşını tüfekle öldüren sanık müebbet hapis istemiyle yargılanacak

Arkadaşını tüfekle öldüren sanık müebbet hapis istemiyle yargılanacak

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir çiftçinin öldürülmesine ilişkin tutuklanan kişi hakkında müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Durhasan Mahallesi'nde 21 Haziran'da İsmail Kütük'ün (54), arkadaşı E.D. (34) tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianame hazırlandı.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Kütük ile E.D'nin aralarında husumet ya da alacak verecek meselesinin olmadığı belirtildi.

Olay günü alkollü olan tarafların arasında bilinemeyen nedenle tartışma çıktığı anlatılan iddianamede, E.D'nin arabadan inip tüfeği aldığı, arbedede tüfeğin patladığı, daha sonra sanığın bir kez daha ateş ettiği, yere düşmediğini görünce üçüncü kez ateş ettiği Kütük'ün bu kez yere düştüğü aktarıldı.

İddianamede, sanığın göğüs bölgesine ateş etmesi sonucu Kütük'ün yaşamını yitirdiği bilgisine yer verilerek sanığın öldürmek kastıyla maktulü hedef alarak ateş ettiği hususunun sabit olduğu kaydedildi.

E.D'nin, maktulün kendisine hakaret etmesi nedeniyle eylemi gerçekleştirdiğini beyan ettiğine değinilen iddianamede, soyut beyanda kalan hakaret iddiası yönünden haksız tahrik hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağının mahkemenin takdirine ait olduğu ifade edildi.

Sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

- Olay

Durhasan Mahallesi'nde 21 Haziran'da E.D. tartıştığı arkadaşı İsmail Kütük'ü av tüfeğiyle öldürmüş, daha sonra jandarmaya teslim olan E.D. adli makamlarca tutuklanmıştı.

AdminAdmin