SPOR
Giriş Tarihi : 01-09-2023 17:41   Güncelleme : 01-09-2023 17:44

Başkan Yüce: “Ulusal ve uluslararası şampiyonaların tercihi Sakarya oluyor”

Başkan Yüce, hentbolun önemli organizasyonlarından biri olan SEHA Gazprom Ligi’nin dostluk turnuvası açılış töreninde konuştu. Konuşmasında önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını vurgulayarak, “SEHA Balkan Şampiyonlar Ligine ev sahipliği yapıyoruz. Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın vermiş olduğu mutluluğu paylaşıyor, tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Yüce: “Ulusal ve uluslararası şampiyonaların tercihi Sakarya oluyor”

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı SEHA Gazprom Ligi’nin dostluk turnuvası açılış programına katıldı. Balkan Şampiyonlar Ligi olarak bilinen SEHA Ligi’nin önemli takımlarının mücadele edeceği turnuvanın açılışı Serdivan Spor Salonu’nda gerçekleştirilirken, programa Gazprom heyeti, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, büyükşehir bürokratları, basın mensupları ve çok sayıda spor sever katıldı.

 

Başkan Yüce, turnuvanın açılış karşılaşması olan Vojvodina-Meshkov Brest maçını da tribünden takip etti. 1-3 Eylül 2023 tarihleri arasında Serdivan Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek turnuvada, 3 Eylül Pazar günü saat 13.00’da, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Hentbol Takımı, Rus temsilcisi Zenit ile dostluk maçı oynayacak.

 

Spora dair her ne varsa orada biz varız

Açılış programında konuşan Başkan Yüce, sporun her alanında faaliyet gösterdiklerine dikkat çekerek, “Çok şükür ki Spor Şehri Sakarya’mızda; yeni bir spor aktivitesinin, yarışmanın, müsabakanın ve şampiyonanın olmadığı bir gün neredeyse yok. Yaptığımız yatırımlar, ev sahipliği yaptığımız yarışmalar, spora duyduğumuz ilgi ve sporculara sağladığımız kolaylıklar spor camiası tarafından çok iyi biliniyor, takip ediliyor. Spora dair her ne varsa orada biz varız, Sakarya var” diye konuştu.

 

30’u aşkın branşta 5 bine yakın sporcu

Avrupa Spor Şehri unvanını Sakarya’ya kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Yüce, “Sakarya’mız bir spor şehridir. 2021 yılında da Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından uzun incelemeler sonucu verilen ve sayılı şehrin sahip olduğu Bisiklet Şehri unvanını Sakarya’mıza getirdik. Ardından 2023 Avrupa Spor Şehri unvanını aldık. Bir bisiklet şehri olarak, Uluslararası Bisiklet Festivalinde ülkemizden ve dünyadan pek çok sporcuyu, sporseveri, yerli ve yabancı basın mensuplarını spor evimiz Sakarya’da ağırladık. 30’u aşkın branşta 5 bine yakın sporcuyla ulusal ve uluslararası müsabakalarda sürekli başarılar elde ediyoruz. Milli takımlarımızla görev alan sporcularımızla ülkemizi gururla temsil ediyoruz. Takımlarımız uluslararası şampiyonalardan madalyalar, kupalarla dönüyor. Bu gelişmeler bizi fazlasıyla gururlandırıyor” dedi.

 

 

 

 

SEHA Balkan Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yapıyoruz

Bugün burada bir araya geldiğimiz hentbolun en önemli organizasyonu olan SEHA Balkan Şampiyonlar Ligine ev sahipliği yapıyoruz. Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın vermiş olduğu mutluluğu da dile getirmek istiyorum. Gerçekleştirilecek olan şampiyonalarda tüm sporcularımıza, hazırlık maçı oynayacak olan Sakarya Büyükşehir Hentbol takımımıza ve Zenit’e başarılar diliyorum. Dostluğun kazanacağı maçlar diliyor, organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AdminAdmin