YAŞAM
Giriş Tarihi : 31-03-2023 12:04

Calosoma Sycophanta Böceği Üretim Programı Son Hız Devam Ediyor

Geyve Biyolojik Mücadele Laboratuvarında Calosoma Sycophanta Böceği Üretim Programı Son Hız Devam Ediyor

Calosoma Sycophanta Böceği Üretim Programı Son Hız Devam Ediyor

Geyve Orman İşletme Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Biyolojik Mücadele Laboratuvarında ormanlara zarar veren böceklerin başında yer alan Thaumetopoea Pityocampa(Çamkese böceği) ile mücadelede kullanılan ve Terminatör Böcek olarak bilinen Calosoma Sycophanta'nın üretimi hızlı bir şekilde devam ediyor.

Üretimleri yerinde incelemek üzere Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yakup Eraslan, OZM Şube Müdürü V. Mehmet Çalışkan, Orman Mühendisi Çetin Barsgan ve Geyve İşletme Müdürü Celalettin Kaba tarafından Biyolojik Mücadele Laboratuvarında denetim ve kontroller yapıldı.

2023 yılı Terminatör Böcek üretim programı 8.000 adet olup, şimdiye kadar 5.000 adet üretim gerçekleşti. Üretimin bir ay içerisinde tamamlanması ve Nisan ayından itibaren Calosoma Sycophanta'nın ormana salınması planlanıyor. Çamkese böceği yöremizde yetişen ibreli ormanların iğne yapraklarını yemek suretiyle ağaçların gelişimine, zayıflamasına ve sararmasına ayrıca insanlarda alerjik reaksiyonlara sebep olmaktadır. Çamkese böceği ile mücadelede öncelik biyolojik mücadele esas alınmakta olup yırtıcısı olan terminatör böceğin üretimi ile çamkese böceğinin popülasyonunun artışının önüne geçilmek ve daha sağlıklı ormanların tesis edilmesine katkıda bulunuluyor.

Sakarya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yakup Eraslan, yapılan titiz ve zorlu çalışmalarından dolayı Geyve İşletme Müdürü Celalettin Kaba ve Biyolojik Mücadele Laboratuvarı çalışma ekibine teşekkür etti.​

AdminAdmin