EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-07-2023 15:28

Devlet Konservatuvarı Mezunlarını Uğurladı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Devlet Konservatuvarı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Devlet Konservatuvarı Mezunlarını Uğurladı

SAÜ Devlet Konservatuvarı Mezuniyet Töreni 27 Temmuz 2023 Perşembe günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Nilgün Sazak, “Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ailesi olarak bu yıl 19. mezunlarımızı vermenin gururu içerisindeyiz. 2020 öğretim yılında okul hayatına başlayan öğrenciler olarak bir ilki yaşamak durumunda kaldınız. Pandemi ve deprem felaketleri nedeniyle yaşadığımız zorlukların üstesinden gelebilmek için el ele verdik. Sizlerle birlikte sanat alanlarında uygulamalı derslerin de çevrimiçi ortamda yapılabileceğini deneyimledik. Sakarya Üniversitesi olarak kaybettiğimiz canlarımız için Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Sazak öğrencilere yönelik “Eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitimizi başarı ile tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınız olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Sakarya Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Üniversitemiz dünyanın saygın akademik kurumlarından biri olma hedefinde hızla ilerledikçe, sizler de üniversitenizin gücünü ve desteğini kariyeriniz boyunca hep yanında olduğunu hissedeceksiniz. Sizi bugüne getiren ailelerinize teşekkür ediyorum. Bu mezuniyet gününde en önemli teşekkürü onlar hak ediyor. Sizleri sevgiyle uğurluyoruz. Yolunuzda bahtınızda açık olsun” ifadelerini kullandı.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı Devlet Konservatuvarı birincisi Selin Karakaş, ikincisi Nazım Aladağ, üçüncüsü Semanur Seyhan oldu. Konservatuvar birincisinin konuşması ve diploma yemininin ardından akademisyenler tarafından mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Keplerini atarak mezuniyet coşkusu yaşayan öğrenciler, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.

AdminAdmin