EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-07-2023 15:16

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mezuniyet Töreni, 27 Temmuz Perşembe günü SAÜ Stadyumunda gerçekleştirildi. Törene, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

Tören, kortej yürüyüşü ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Dekan Prof. Dr. Tahsin Turgay, törenin açılışındaki konuşmasına 6 Şubat 2023 tarihinde meydana Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden 50 bin 783 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, devletimize ve aziz milletimize başsağlığı dileyerek başladı. Fakülte kuruluşunun 26’ncı yılında 20’nci mezuniyet törenin gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Turgay, “Fakültemizin Resim, Geleneksel Türk Sanatları, Seramik ve Cam Tasarımı, Mimarlık ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinden mezun olan öğrencilerimizin sevincini paylaşmak, fakültemizin ülkemize kazandıracağı mesleklerinde yetkin mezunlarımızı büyük bir şeref ve gururla uğurlamak için toplanmış bulunmaktayız. Bu sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve fakülte adına hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dekan Prof. Dr. Turgay, “Yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini bugün tamamlıyorsunuz. Bugün her biriniz, artık kendinizin ve ailelerinizin yanı sıra ülkenize ve dünyaya karşı sorumlu birer genç mimar, tasarımcı ve sanatçısınız. Tüm kalbimle inanıyorum ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve en üst düzey bilgilerle, kısa zamanda kariyer basamaklarını tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler, hayatta yeni başarılar elde ettikçe, Sakarya Üniversitesinin adını daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaksınız.” ifadelerini kullanarak öğrencilere üstün başarılar diledi.

Dekan Prof. Dr. Turgay, “Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz ve özenle, büyük emeklerle yetiştirdiğiniz göz bebeklerinizle, sevgili evlatlarınızla iftihar edebilirsiniz. Onlar sizlerden aldıkları güç, azim ve kararlılıkla çalışıp bu başarıya ulaştılar. Evlatlarımızın gelecekte yaşayacakları başarılarını duydukça sizlerle birlikte biz de iftihar edecek ve gurur duyacağız” mezun ailelerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlara belge ve plaketleri takdim edildi. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi dönem birinciliğini Resim bölümü öğrencisi Fatma Özden Başavcı, ikinciliğini Geleneksel Türk Sanatları bölümü öğrencisi Ayşegül Temizel, üçüncülüğünü ise Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencisi Yunus Emre Geren ve Mimarlık bölümü öğrencisi Rana Bayram elde etti.

Tören, öğrencilerin mezuniyet yeminin ardından keplerini fırlatması ile sona erdi.

 

AdminAdmin