YEREL
Giriş Tarihi : 08-01-2024 15:26

Ferizli Belediyesi 2024 Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ferizli Belediyesi, 2024 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ayrıca, denetim komisyonu üyeleri de belirlendi.

Ferizli Belediyesi 2024 Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantının açılışında konuşan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, 2023 yılını değerlendirerek, yeni yıla dair hedeflerini açıkladı.

Kapalı Pazar Yeri hizmete açıldı

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, 2023 yılı faaliyetlerine dair yaptığı değerlendirmede, Kapalı Pazar Yeri'nin ilçenin en önemli projelerinden biri olduğunu söyledi. Başkan Gündoğdu, "4 bin 540 metrekare alana inşa ettiğimiz Kapalı Pazar Yerimiz, modern bir pazar yeri olarak hizmet veriyor. Bay ve bayan tuvaletleri, bay ve bayan mescitleri, bebek emzirme odası, kamera gibi donatılarla, yüksek tavanı ve gelişmiş aydınlatma teknolojisiyle son derece ferah bir alışveriş ortamı sunuyor" dedi.

Gündoğdu, Kapalı Pazar Yeri'nin açılmasıyla ilçenin uzun yıllardır yaşadığı pazar yeri sorununun çözüldüğünü belirterek, "Kapalı Pazar Yerimiz hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımız için önemli bir rahatlama sağladı. Artık hem esnaflarımız hem de vatandaşlarımız daha konforlu bir ortamda alışveriş yapabiliyor" dedi.

Ferizli Belediyesi, salep üretimiyle kadın istihdamına katkı sağlıyor

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen Kültür Ortamında Salep Yetiştirilmesi ve İşlenmesi projesinin devam ettiğini söyledi. Gündoğdu, "Gölkent Mahallemizde bir salep kurutma ve işleme tesisi kurduk. Nisan-Mayıs hasadında 1 milyon salep yumrusu hedefimiz var. Bu yumruları, sosyal yardımlaşma vakfı aracılığıyla desteklenen hanımlara sağlayacağız. Onlarla birlikte bir sosyal proje yürüteceğiz. Ayrıca kadın istihdamına destek veriyoruz. Hasat zamanı 16 kadına istihdam sağlayacağız ve ilçe ekonomisine katkı sunacağız" dedi.

Başkan Gündoğdu, salep üretiminin ilçe ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, "Salep, yüksek katma değere sahip bir üründür. Bu proje ile hem ilçemizin ekonomisini güçlendirecek hem de kadın istihdamını artıracağız" dedi.

Salep üretiminin ilçenin kırsal kalkınmasına da katkı sağlayacağını belirten Başkan Gündoğdu, "Salep üretimi, çiftçilerimize önemli bir gelir kapısı olacak. Bu proje ile ilçemizin kırsal kalkınmasına da katkı sağlayacağız" dedi.

Araç Filomuzu Genişlettik

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, 2023 yılında belediyeye araç kazandırmaya devam ettiklerini belirterek, "Nokta atışı hamle yaparak kendi imkanlarımızla 2 adet Ford Tourneo ve 1 adet Ford Transit aracımızı belediyemiz araç filosuna kazandırdık.  Araçlarımızı ihtiyaç duyulan birimlere tahsis ederek, hizmet alanımızı genişlettik. Ford Tourneo araçlarını Zabıta Müdürlüğümüz ile Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze, Ford Transit aracımızı ise tam donanımlı Evde Sağlık Hizmeti aracı olarak kullanmaya başladık" dedi.

Sinanoğlu ve Gölkent'te asfalt çalışmaları

Başkan Gündoğdu, Sinanoğlu ve Gölkent Mahallelerinin sorunlarının çözüme kavuştuğunu belirterek, "Sinanoğlu'nda yaklaşık 10 km'lik ara sokak ve ana cadde, Gölkent'de ise asfaltlanmamış sokak kalmadı. Gölkent'de merkez cadde dâhil 11 km'lik güzergâh asfaltlandı. Sinanoğlu için tek eksiğimiz Eski Karasu Yolunun asfaltlanması ve kaldırım çalışması. Bu konu da planlama aşamasında. Gölkent'de de bordür çalışmaları başladı. Kaldırım ve çevre düzenlemesi ile Gölkent, yeni bir yüze kavuşacak" diye konuştu.

Ferizli'de Eğitime Büyük Destek

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, ilçede eğitimin altyapısını güçlendirmek için önemli adımlar attıklarını söyledi. Başkan Gündoğdu, "Eski hastane binamızı 25 yıllığına Halk Eğitim Merkezi'mize, kaymakamlık karşısında bulunan iş merkezimizi ise 25 yıllığına Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ferizli Meslek Yüksekokulu'muza tahsis ettik.  Eski hastane binasının Halk Eğitim Merkezi'ne tahsisi ile kursiyerler, daha modern ve geniş bir alanda eğitim alma imkânı buldu. Bu durum, eğitim kalitesinin artmasına ve daha fazla kursiyerin eğitim almasına katkı sağlıyor.

Kaymakamlık karşısında bulunan iş merkezinin de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ferizli Meslek Yüksekokulu'na tahsis edilmesi ile üniversitemiz, daha geniş bir alanda eğitim verme imkânı buldu. Bu durum, üniversitemizin eğitim kalitesinin artmasına ve daha fazla öğrencinin eğitim almasına katkı sağlıyor." dedi.

Ferizli'de Tarım Yolları İyileştirildi

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, tarım ilçesi Ferizli'de çiftçilerin yüzünü kara çıkarmadıklarını belirterek, "Tarım ilçemiz Ferizli'de çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Çiftçilerimizin ürünlerini hasat ederken, tarlalarına ulaşımlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 2023 yılı itibariyle ilçemiz mahallelerinde 18.095 ton bypass/balans ile toplamda 15,5 kilometre ara sokak ve tarım arazileri ulaşım yollarında iyileştirmeler yaptık. Bu iyileştirmeler ile çiftçilerimizin tarlalarına ulaşımları daha kolay ve güvenli hale geldi. Ayrıca, bu iyileştirmeler ile ilçemizin tarımsal üretiminin de artmasına katkı sağladık" dedi.

Ferizli Belediyesi'nde Gönül Belediyeciliği

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, üretken ve gönül belediyeciliği anlayışıyla hizmet ettiklerini söyleyerek, "Gönül ve üretken belediyecilik anlayışı çerçevesinde, sorumluluklarımızı gece gündüz demeden yerine getiriyoruz. Evde sağlık hizmeti, yaşlı ve bakıma muhtaç ailelere kaymakamlığımızla iş birliği içinde sunduğumuz sevgi otobüsü hizmetleri gibi önemli sosyal hizmetleri ilçemizin en uzak noktalarına ulaştırmak için gayret gösteriyoruz. Her bir vatandaşımızın sorunlarına çözüm bulmak için çaba harcıyoruz. 2024 yılında da aynı şevk ve hizmet aşkıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Gündoğdu, ilçenin gelişimi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, "Ferizli'yi hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 2024 yılında da ilçemize yeni projeler kazandıracağız. Ferizli'yi yaşanabilir bir kent haline getirmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Gündem

Gündemin 1’inci maddesinde, 2024 yılı için meclis toplantı günü ve tatil ayı belirlendi. 2024 yılında da meclis toplantıları her ayın ilk haftası pazartesi günü yapılacak. Tatil ayı ise Ağustos olarak kararlaştırıldı.

Gündemin 2’nci maddesinde, belediye zabıta müdürlüğünde çalışan zabıta personelinin fazla mesai ücretleri belirlendi. Bu karar, belediye meclisince oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 3’üncü maddesinde, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 49. maddesi gereğince, 2024 yılında kısmi zamanlı olarak çalışacak personelin ücretleri belirlendi. Bu kapsamda, söz konusu personelin ücretlerinde yüzde 50 oranında bir artış yapıldı.

Gündemin 4’üncü Maddesinde, Ferizli İlçesi Sinanoğlu Mahallesi'nde bulunan Beşevler Çocuk Parkı'nın isminin değiştirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün teklifi, oy birliği ile Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

Gündemin 5’inci ve son maddesinde, yeni dönem için denetim komisyonu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Yapılan gizli oylama neticesinde, AK Parti'den Mutlu Bülbül, Mehmet Tunç ve Kemal Şahintürk; MHP'den Mustafa Yayla; İyi Parti'den ise Abdullah Efiloğlu denetim komisyonunda görev alacak üyeler olarak belirlendi.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, alınan kararların Ferizli için hayırlı olmasını temenni ederek, gösterdikleri hassasiyet nedeniyle meclis üyelerine teşekkürlerini sundu. Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

AdminAdmin