EĞİTİM
Giriş Tarihi : 31-07-2023 14:39

Genç Mühendislerin Mezuniyet Heyecanı

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Genç Mühendislerin Mezuniyet Heyecanı

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni SAÜ Stadyumunda gerçekleştirildi. Törene, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, dekanlar, akademisyenler, STK temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar, “Sevgili genç mühendisler, bugün burada 4 yıl gibi uzun bir yolculuğun sonunda, Mühendislik Fakültesi olarak mezun ettiğimiz sizlerin gurur ve sevincini paylaşmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu muhteşem törenle birlikte, bilgi ve teknik becerilerle donanmış olarak lisans eğitiminizi tamamlıyor ve geleceğin mühendisleri olarak hayatınızda yeni bir sayfa açıyorsunuz. Teknoloji ve inovasyon dünyamızı hızla değiştiriyor. Uluslararası alanda rekabet edebilmek için bu değişime ayak uydurmak zorundayız. Sizlerin AR-GE ve inovasyonun itici gücü olarak, geleceğin teknolojisini şekillendirecek önemli aktörler olacağınıza inanıyorum” dedi.

Sakarya Üniversitesinin sadece teknik bilgi ve beceri değil, aynı zamanda karakter ve liderlik potansiyelini geliştirmek için önemli fırsatlar sunduğunu ifade eden Dekan Prof. Dr. Yaşar, “Yaşadığımız bilgi çağında, yapay zeka, büyük veri, nesnelerin interneti, uzay ve havacılık, elektrikli ve otonom araçlar, robotik ve otomasyon gibi teknolojiler tüm sektörleri kökten değiştiriyor. Sizler, bu dijital çağın mühendisleri olarak sadece teknik bilgi ve becerilerle değil aynı zamanda yaratıcılık ve girişimcilikle donanmış bireyler olarak da fark yaratacaksınız. Mühendislik eğitiminiz sürecinde edinmiş olduğunuz teknik bilgilerinizin yanında; dürüstlük, güvenilirlik, sorumluluk, fedakarlık gibi etik değerler ve liderlik etme, iletişim kurma, ekip olma, çözüm bulma gibi sosyal beceriler sizleri gerçek birer mühendis olarak tamamlayan unsurlar olacaktır. İnsan odaklı ve topluma fayda sağlayan projelerinizle, dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmeye katkıda bulunacaksınız” diye konuştu.

Dekan Prof. Dr. Yaşar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Üniversitemizi ulusal ve uluslararası arenada gururla temsil edecek mühendisler olarak buradan ayrılıyorsunuz. Bundan sonraki hayatınızda üniversitemizle bağlantınızı kesmemenizi özellikle istiyoruz. Bizler hocalarınız olarak buradayız. Mühendislik hayatınız süresince karşılaşacağınız mühendislik problemlerinizin çözümüne katkı sunmaya her zaman hazırız. Sizlerden de mezun olduğunuz Sakarya Üniversitemize her platformda mümkün olan desteklerinizi sunmanızı bekliyoruz. Öncelikle bugünlere gelmenizde maddi ve manevi her türlü destek ve fedakarlıktan kaçınmayan ailelerinize, mühendis olarak yetişmenizde büyük çaba harcayan hocalarınıza ve en önemlisi de sizlere bu eğitim imkanlarını sağlayan ülkemize karşı vefa borcumuz var. Sizlerden beklentimiz, çalışma hayatınız boyunca hiçbir şart altında doğru olduğuna inanmadığınız imzalar atmamanız ve mühendislik onurunu korumanızdır. Unutmayınız, miktarı ve cinsi ne olursa olsun hiçbir para ve büyüklüğü ne olursa olsun hiçbir makam mühendislik onurunuzdan daha değerli değildir. Sevgili genç mühendisler, önünüzde büyük bir yolculuk var ve bu yolculukta sizleri teknoloji ve inovasyonla şekillendiren heyecan verici projeler bekliyor. Cesaretinizle ve azminizle başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Her zaman büyük hayalleriniz olsun. Unutmayın, büyük başarılar her zaman büyük hayallerden sonra gelir. Geleceğin mühendisleri olarak, dünyada kalıcı izler bırakacağınızdan eminim. Sizler, ülkemizin ve dünyanın geleceği için büyük bir umut kaynağısınız. Mezuniyetinizin bu kutlu gününde, sizleri ve ailelerinizi yürekten tebrik ediyor ve her birinizin hayatındaki başarıların artarak devam etmesini diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Konuşmaların ardından dereceye giren mezunlara belge ve plaketleri verildi. Mühendislik Fakültesi dönem birincisi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mehmet Çetinkaya oldu. Vatani görevi nedeniyle askerlik hizmetinde bulunan Gökhan Çetinkaya’nın yerine törene eşi Halime Nur Çetinkaya katıldı. Ali Erdal fakülte ikincisi, Dilara İlhan ise fakülte üçüncüsü oldu. Dereceye girenlere plaket ve belgeleri protokol tarafından takdim edildi.

Fakülte birincisi Mehmet Çetinkaya yerine eşi Halime Nur Çetinkaya, mezunlar adına bir konuşma yaptı. Tören, öğrencilerin mezuniyet yeminin ardından keplerini fırlatması ile sona erdi. Mezuniyet coşkusu yaşayan mezunlar, aileleri ve hocalarıyla fotoğraf çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler.

AdminAdmin