YEREL
Giriş Tarihi : 19-10-2023 20:53

Hendek'te Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Hendek’te de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutladı.

Hendek'te Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı


CUMHURİYET MEYDANINDA

Kutlama törenine, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, ilçe protokolü, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kutlama programında Atatürk anıtına Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı tarafından Muhtar Derneği Başkanlığı çelengi sunuldu, ardından bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekildi.

KADİR YAĞLI: 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı yaptığı konuşmada; “  Öncelikle önce İsrail’İn Gazze’de yaptığı soykırımı kınıyor ve lanetliyorum. Filistinli şehitlerin şehadetlerin Allah kabul etsin inşallah. 19 Ekimin Muhtarlar günü ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, Gazi Meclisimize ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Muhtarlarımız bir yandan Köy ve Mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlaşılır bir ifade ile devlet vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlığın 194 yıllık MerkeziYerel idareyi temsil eden kurumları arasında toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmamalıdır. Çünkü temsil ettiğim gücü Türkiye Cumhuriyeti Mührü’nden alan bu müessese siyasallaşmanın tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Muhtar, demokrasisinin temel taşıdır. Bugünü bizlere “Muhtarlar günü“ olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimizi sunuyor, bu anlamlı gün vesilesiyle ebediyete intikal etmiş Muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

AdminAdmin