YEREL
Giriş Tarihi : 10-11-2023 18:05

Işıksu: Çok Çalışmaya Devam

Adapazarı Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda konuşan Başkan Işıksu, “Doğru öngörülerle tüm gereklilikleri yerine getirerek gayretle çalışıyoruz. Meclis üyelerimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Işıksu: Çok Çalışmaya Devam

Işıksu Başkanlık Etti

Adapazarı Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu, Başkan Mutlu Işıksu’nun başkanlığında, meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonunun gelir kaynağı açıkça belirtilen bütçe tertiplerine ek ödenek başlıklı raporu oylandı; madde, İYİ Parti’li 5 ve CHP’li 1 meclis üyesinin ret oyu neticesinde oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Gündeme Dair Konuşmalar

Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili meclis üyesi Özkan Yetim, İYİ Partili meclis üyesi Ahmet Bıçkıcı ve CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay, rapor ile ilgili görüşlerini paylaştı. AK Parti’li meclis üyesi Özkan Yetim, ek bütçenin tasarruf hassasiyetiyle oluşturulduğuna dikkat çekerek gerekli iyileştirmelerin titizlikle gerçekleştirildiğinin altını çizdi. İYİ Parti’li meclis üyesi Ahmet Bıçkıcı ise Belediye Bütçesine kabul oyu verdiklerini ancak ek bütçeyi doğru bulmadıklarını belirterek ilgili komisyon raporu için ret oyu vereceklerini söyledi. CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay ise ek bütçenin doğru tercih olmadığını iddia ederek depreme kaynak aktarılmadığını belirtti.

 

Işıksu: Çok Çalışmaya Devam

Meclis üyelerinin konuşmalarını dikkatle dinleyen ve önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu Işıksu, “Muhalefet şerhini dile getiren meclis üyelerimizin düşüncelerini saygıyla karşılıyoruz. Ancak bu kararlar siyaseten alınan kararlardır. CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay Beyi ikinci kez düzeltiyorum. Deprem ve kentsel dönüşüm konularında Haluk Bey bütçe yok diyor, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüz ve bütçesi zaten bu çalışmalar için vardır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2024 yılı bütçesinde de vardır. Ada Hayat Projemizin örnek ve öncü bir yerinde kentsel dönüşüm çalışması olduğuna inanıyor ve daha fazlası için de çok çalışıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın maaşlarında sözleşmelerine ilaveten yaptığımız iyileştirmeler, EYT ödemeleri, yaptığımız aktif çalışmalara yönelik düzenlemeler… Hepsi açıkça yazılmıştır ve Mali Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcımız ve Müdür Arkadaşlarımızdan daha detaylı bilgiler de alınabilir. Arkadaşlar, tüm çalışmalarımız şeffaf ve titizlikle, doğru öngörülerle tüm gereklilikleri yerine getirerek gayretle yaptığımız çalışmalardır. Daha önce de söyledim. Yüzde 90’ların üzerinde gerçekleşme oranlarına sahip bütçeler yapıyoruz. Meclis üyelerimize ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Siyaseten eleştirilerde bulunan arkadaşlarımız kendi partilerinin belediyelerinde yapılan uygulamaları inceleseler böyle bir davranışta zaten bulunmazlar. Adapazarı Belediyesi olarak biz milletimize hizmet anlayışımızla çok çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Başkan Işıksu, Adapazarı Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının, 04 Aralık Pazartesi saat 14.00’da gerçekleştirileceğini duyurarak meclisin ikinci oturumunu sonlandırdı.

AdminAdmin